06.08.2014

Naredi sam: pasji sladoled ali smrčkosled

Pred nami je nekaj poletnih dni in zato bi želeli z vami deliti enostavne recepte za "žvercin sladoled", s katerim boste lahko ohladili svoje ljubljenčke! Recepte so pripravili na portalu Žverce.si.

 

Mesni pasji smrčkoled

 

Potrebujete: pol skodelice kokošje ali goveje juhe, skodelico jogurta.

 

Priprava: Juho zmešajte z jogurtom in vlijte v posodico za led. Postrezite zamrznjeno!

 

Recepte lahko prilagajate okusu svoje žverce. Pazite le, da ne pogoltne celih ledenih kock, ampak naj jih počasi poliže, kot se za pravi sladoled spodobi. Pri mačkah pazite tudi, da jim ne ponudite preveč ledenih kock – ena do dve na dan sta dovolj.

 

Sadni pasji smrčkoled

 

Potrebujete: zrelo banano, skodelico jogurta, žličko medu

 

Priprava: Z vilico zmečkajte babano, ji dodajte čajno žličko medu in kavno skodelico jogurta. Zmes dobro premešajte in z njo napolnite posodico za led. Zmrznjene kocke bodo vašega psa v vrpčih dneh zagotovo ohladile! Banano lahko zamenjate z drugim sadjem, pa tudi zelenjavo, ki je všeč vašemu psu!

 

V galeriji si poglejte, kako sta se priprave sadnega smrčkoleda lotili odgovorna urednica portala Žverce.si in njena pomočnica Ela!

 

Zrelo banano zmečkajte z vilico.

 

 

Pomočnica odgovorne urednice skrbno nadzira delo.

 

 

 

Ko je banana dovolj zmečkana, dodajte med.

 

 

... in jogurt...

 

 

Zmes dobro premešajte.

 

 

Z njo napolnite posodico za led.

 

 

Posodico postavite v zamrzovalnik. Sadni pasji smrčkoled bo pripravljen v nekaj urah!

 

 

Pomočnica odgovorne urednice po napornem delu uživa v nagradi.

 

 

Vir in foto: Žverce.si

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.