26.03.2020

Veterinarski nasveti iz udobja doma

Veterinarske klinike in ambulante v obdobju epidemije sprejemajo le nujne primere. Lastniki živali pa so lahko v stiski in dvomih kako ukrepati, saj zdravje ni večno ali samoumevno. Živali tudi v tem času potrebujejo veterinarsko pomoč.

Zaradi preventivnih ukrepov države je število zdravljenih živali v slovenskih veterinarskih ambulantah upadlo, kar pomeni, da je trenutno zdravstvena oskrba obolelih živali slaba. Iz tega vidika se lahko predvideva, da nekatere bolne ali poškodovane živali doma trpijo, ker se vsi lastniki ne odločijo za obisk veterinarske ambulante.

V skrbi za dobrobit živali je Zamba Veterina razvila idejo, da veterinarske storitve ponudi v obliki spletnih konzultacij.

Video posvet z veterinarjem se lahko opravi preko različnih aplikacij za klepet. Tekom spletnega svetovanja v zelo kratkem času dobite odgovor, kaj se dogaja z vašim ljubljenčkom in kakšno zdravljenje se mu svetuje. Posvetujete se lahko o težavah vaših psov, mačk in drugih malih živali, rejnih živali in konjev.

V sklopu posvetov bo portal Pes moj prijatelj v sodelovanju z Zamba Veterino oddajal v živo na svoji Facebook strani odgovore na vprašanja glede zdravja in oskrbe vaših ljubljenčkov, ki jih boste zastavili preko spletnega obrazca ali poslali na spletni naslov konzultacije@zamba.si (sporočilo naj vsebuje informacije o vrsti živali, starosti, spolu in težavah, ki jih opažate). Oddajanje v živo bo v ponedeljek, 30. marca 2020 ob 14. uri, na Facebook strani Pes moj prijatelj.Na spletni strani https://www.zamba.si/zamba-online dobite več informacij, kjer lahko že izpolnite obrazec za hitro spletno veterinarsko pomoč ali zastavite vprašanje za oddajanje v živo. 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.