09.02.2020

Neverjetno: Velenjčanka svojo (poškodovano) psičko našla po enem letu!

Leto dni je družina iz Velenja pogrešala svojo psičko, ki je izginila neznano kam. 17. februarja 2019 je lastnica psičke Elvira Lušić na socialnih omrežjih objavila oglas, da pogreša psičko in na oglas se je sprva tudi odzvalo nekaj ljudi, ki so psičko videvali v okolici mesta.

 

Kot pišejo na portalu maribor24.si, so se lastniki nato sprijaznili s tem, da psičke že dolgo ni in da je vprašljivo, če jo bodo sploh še kdaj videli. Nato pa je odjeknila novica, da se v bližnjem gozdu že dobro leto dni zadržuje pes manjše rasti. Sprehajalka je psičko tudi fotografirala, lastnica psičke pa je bila prepričana, da gre za njeno Lu. V akcijo iskanja sta se poleg gasilcev vključili tudi prostovoljki Dunja in Luljeta, ki sta psičko rešili iz globoke luknje, v katero se je Lu kot kaže zatekla v zadnjih dneh. Lu sta v sredo vrnili v naročje svoje družine.

 

"Naša Lu je z nami, končno po enem letu. Naša junakinja, ki je preživela marsikaj v enem letu. Hvala vsem, ki so pomagali da smo jo dobili nazaj. Ker smo opazili, da ima poškodovano tačko, smo danes pri veterinarju v Velenju na pregledu izvedeli, da ima počen komolec. Napoteni smo bili v veterino Slovenj Gradec, kjer so jo še podrobneje pregledali in ugotovili, da bi potrebovala zakomplicirano operacijo komolca," na Facebooku sporoča Elvira. Psička ostaja v bolnici do jutri, ko jo čaka operacija.

 

Mušićeva dobre ljudi prosi tudi za pomoč pri kritju stroškov zdravljenja:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.