06.01.2021

Nilsovo pismo: Zakaj so pasji saloni še vedno zaprti?Na socialnih omrežjih je zaokrožil zapis Irene Mihelj, katero v življenju spremlja zvesti pes vodič. Pismo, ki ga je naslovila na predsednika vlade Janeza Janšo in poslanko Evo Irgl objavljamo v celoti. Na vprašanje, ali je na pismo prejela odgovor je Mihljeva odgovorila: "Jaz ne pričakujem odgovora, ampak si le želim, da bi odprli negovalne salone za mali živali, tako da bi mi, ki te živali imamo, lahko dobili pomoč pri urejanju in negi, pasji frizerji pa bi spet imeli delo in zaslužek za svoj vsakdanji kruh."

CELOTNO PISMO:

Sem Kelka's Nils the Guidedog, prvi veliki koder vodič slepih v državi. Ne vem, kaj je slovenska vlada in njene odredbe, vem le to, da me moja gospodarica ne more odpeljati k moji pasji frizerki, da bi me dobro skopala, ostrigla in uredila. Dolga dlaka po telesu me ne ovira preveč, težava pa je dlaka po smrčku, ki mi že sili v oči, da slabše vidim, dlaka v ušesih in dlaka na stopalih, ki me ovira in zaradi katere mi drsi. Tudi nohte mi gospodarica le težko varno pristriže na primerno dolžino. Vem, da so bili saloni za nego malih živali odprti med prazniki za 5 dni, a kaj ko je imela moja frizerka za ta čas stranke naročene že 3 mesece v naprej in me ni mogla vzeti v delo, pa čeprav je delala od 07:00 do 21:00 ure, moja gospodarica pa je odvisna od javnega prevoza, da me odpelje k njej.

Ne razumem vaše odredbe, saj je možnost okužbe pri tem delu resnično minimalna (psi za Covid-19 ne zbolimo, prenašamo pa ga le po dlaki ob stiku z okuženimi), kajti večina drugih lastnikov svoje pse pusti pri frizerju in gre po opravkih, tam pa jih nato skopajo, ostrižejo in uredijo, frizerka pa lastnike pokliče, ko so njihovi ljubljenci urejeni; le moja gospodarica čaka name, ker brez mene ne zna iti drugam. Če se bojite, da bi se z nami okužili naši frizerji, jim pač le naročite, da so nas vedno dolžni skopati, preden nas ostrižejo.

Kdaj torej nameravate umakniti svojo odredbo, da me bo gospodarica lahko odpeljala uredit?

Hvala vam za odgovor, če boste tako prijazni in mi ga boste podali!

Čimveč dobrega in ostanite zdravi!
S spoštovanjem,
Nils

Vir in foto: Facebook stran Irene Mihelj
Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.