06.10.2019

Nov dom išče psička, ki mora nositi sončna očala

Zoe, 5-letna Akita, ima posebno zdravstveno težavo, zaradi katere so njene oči tako občutljive na svetlobo, da mora zunaj nositi sončna očala. Brez teh se lahko sprehaja le zgodaj zjutraj, ali pa šele po sončnem zahodu. Ampak Zoe očala prav nič ne ovirajo in se sprehaja tudi podnevi.Psička prihaja iz ZDA, kjer ji fundacija The Saving Huey sedaj išče čisto pravi dom, posvojitelju pa podarijo tudi doživljenjsko oskrbo z zdravili in veterinarsko oskrbo zanjo. Lastnica fundacije je povedala: "Zdravstvena težava Zoe povzroča slepoto in občutljivost na dnevno svetlobo. Sprehaja se lahko zjutraj ali pozno zvečer, za varovanje oči pa nosi posebna očala. Se dobro razume s psi, je vzgojena in obožuje igranje s pasjimi igračami. Vendar pa bo potreben zelo skrben in predan skrbnik, ki ji bo posvečal več časa in ljubezni."

Zoe je imela včasih ljubeč dom, dokler njen skrbnik ni hudo zbolel. Redno ji je dajal zdravila in na splošno zanjo zelo lepo skrbel. Česar pa niso storili sorodniki skrbnika, ki so psičko nato zanemarjali, zato je bila končno odvzeta in sedaj išče svoj dom. Držimo pesti, da ga nesrečna lepotička čimprej dobi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.