05.11.2019

Nova priložnost za Bena? Pomagajmo mu najti dom!

Spomladi so v Metliki naleteli na najdenega psa, ki je imel hrvaški čip. Bil je v izredno slabi telesni kondiciji. "Takrat je ta dogodek dvignil ogromno prahu, veliko je bilo glasnih jezikov, pomagal pa nam do sedaj ni nihče. Njegova zgodba se je pri nas začela s 14. majem, ko smo ga povsem shiranega, dehidriranega, prestrašenega in utrujenega sprejeli pod naše okrilje. Po poizvedovanju smo izvedeli, da je njegov lastnik mrtev in da nima bližnjih sorodnikov, ki bi za psa lahko skrbeli. Tako je opcija, da se pes vrača na Hrvaško bila nemogoča. Naslednja opcija je bila evtanazija, ki bi jo plačal uradni organ po odločbi. Tega nikakor nismo želeli. Tretja opcija je bila, da kuža ostane pri nas v 10. dnevnem izolatoriju in nato še 3 mesece pod uradnim veterinarskim nadzorom in tako pridobi pogoje za bivanje v Sloveniji," sporočajo iz Zavetišča Turk. Po slabih 4 mesecih je zavetišče tako končno postalo Benov uradni lastnik, kuža pa je v tem času pridobil pogoje za registracijo v CRPsi in izdajo slovenskega potnega lista. "V vsem tem času ni pridobil le pravic registracije, ampak si je predvsem osebnostno in telesno opomogel. O tem pričajo tudi fotografije," dodajajo v zavetišču, kjer si želijo za Bena najti odgovoren dom. "Dom, kjer ga bodo sprejeli takšnega kot je. Ljubezen vam bo zagotovo vračal, saj je izjemen kuža. Prijazen, poln upanja in pozitive. Star je 10 let in verjamemo, da lahko doživi še nekaj lepih pasjih let," zaključujejo v Zavetišču Turk.


Ker je Benovo zdravljenje poteka kar precej časa, je to zavetišču prineslo tudi precej stroškov. Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko zavetišču donirate pasjo hrano ali donirate po svojih zmožnostih na: TURK zavetišče za živali d.o.o., Zajčji Vrh pri Stopičah 4, 8000 Novo mesto; IBAN: SI56 0510 0801 0082 269 (A banka), BIC banke: ABANSI2X, Koda namena: OTHR, Namen: Za Bena,
Referenca: SI00.

Foto: Zavetišče Turk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.