13.08.2018

Nove table prepovedi v Bohinju

Pišem vam, ker nas je na današnjem mokrem, pasjem izletu izjemno presenetila nova absurdna prepoved. Okoli Bohinjskega jezera so se letos pojavile nove table s prepovedjo, da se pes ne sme kopati v vodi. Table je postavila Občina Bohinj s sodelovanjem Turizma Bohinj.

 


Kot lastnica psa se sprašujem naslednje. V Bohinj se vali vse več turistov in pločevine in za varovanje vode uvedejo prepoved kopanja za pse? Morje, jezera in obalni pas le teh so v državni lasti in s tem v javnem dobru kdo daje pooblastila, da lahko že pri vsaki reki, morju, jezeru vsaka občina postavlja table, kolikor jim paše? Zraven nas na "Bohinjski plaži" pa mamice svoje otroke dajejo lulat in kakat (kakce celo pokrijejo z robčki) ter nato mirno odidejo. Bohinjska "plaža" ni urejeno kopališče, ampak narava za vse.

20 let se hodimo redno kopat v Bohinj, od tega zadnjih 5 let z našim kužatom. Že od nekdaj se psi kopajo v jezeru, sedaj pa kar neka nova prepoved. Včasih, ko ni bilo masovnega turizma so do vode prišle tudi krave in druga živina.

Naš kuža se bo vedno kopal v Bohinju - kljub prepovedim, saj se še nikjer na morju ne sme. Vesela sem, da danes v Bohinju ni upošteval novih tabel prav noben lastnik psov.

Lep pozdrav,
Bralka K.S. (podatke hranimo v uredništvu)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.