05.01.2018

Občina Krško bo namenila 6.000 evrov za sterilizacije in kastracije

Občina Krško je objavila razpis za sofinanciranje sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk za letošnje leto. V ta namen bo iz proračuna namenjenih šest tisoč evrov, skrbnikom pa bodo za vsakega psa ali muco krili 30 evrov bruto cene storitve.

 

Za sofinanciranje storitve lahko zaprosijo skrbniki s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju občine Krško, in sicer vse do porabe sredstev. Dodatne informacije najdete na spletni strani občine Krško.

 

 

Posega sterilizacije in kastracije sta ključnega pomena pri reševanju problematike brezdomnih in zapuščenih živali. Na ta način skrbnik poveča možnosti posvojitve drugim živalim v zavetiščih. Dejstvo je, da za vse živali ni dovolj domov, oskrbo za vsa legla živali, ki jih ljudje zapustijo pa plačujemo občani. Predvsem pa je zelo pomembno vedeti, kot že omenjeno, da sta oba posega bistveno cenejša, v primerjavi s stroški, ki nastanejo ob morebitnem novem leglu!

 

Sterilizacija ali kastracija sta preprosta operativna posega, ki prineseta številne pozitivne vplive in le malo negativnih. Najbolj pomembno je, da oba posega preprečujeta neželena legla živali, za katere ni domov, preprečujeta oz. močno zmanjšujeta možnosti za mnogo bolezni, ki so lahko življenjsko nevarne, sta cenejši od stroškov, ki jih ima skrbnik lahko z mladiči, zmanjšujeta pa tudi agresivno vedenje, potepanje in primere izgube živali ter prometnih nesreč.

 

Več o pomenu sterilizacij in kastracij

Foto: Pixabay

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.