04.09.2012

Obveščevalna akcija: Rumeni trakci na pasjih povodcih

Na Facebooku in na svetovnem spletišču te dni kroži poziv Nacionalne organizacije za zaščito psov iz Catanije in okolice, ki skrbnike psov in širšo javnost seznanja z akcijo obveščevalnih rumenih trakcev, ki jih skrbniki psov lahko namestijo na pasje povodce.

"Če vidite psa z rumenim trakcem na povodcu, je to pes, ki potrebuje nekoliko več prostora, zato vas prosimo, da se mu ne približate, ne s psom, ne ostali sprehajalci," so zapisali v obveščevalnem plakatu.




Namen take akcije je predvsem dejstva:


- da so nekateri psi v fazi izobraževanja ali imajo zdravstvene težave,
- da je pes posvojen in ima iz preteklosti slabe izkušnje, torej se še navaja na okolico,
- da je pes doživel slabo izkušnjo ob srečanju z drugim psom,
- da je pes nekoliko manj družaben.



Kaj pa o taki akciji menite vi? Bi jo uvedli tudi pri nas? Več nasvetov o vzgoji psa, pa si preberite v naši rubriki – KINOLOŠKI NASVETI.

 


Vir in foto: Facebook Lega nazionale per la difesa del cane – Sezione di Catania e provincia

Pes moj prijatelj ne odgovarja za vsebino objavljeno na tem spletnem portalu, katere avtorji so uporabniki, prav tako ne odgovarja za njihove komentarje in mnenja na objave. Uporabnik se zaveda, da je sam odgovoren za vsako informacijo, mnenje ali vsebino, ki jo objavi na spletnem portalu Pes moj prijatelj. Vsi prispevki in mnenja, objavljeni iz strani uporabnikov spletnega portala Pes moj prijatelj izražajo lastno stališče in prepričanje avtorja prispevka in nikakor ne mnenja skrbnikov in administratorjev skupine. Administratorji in sodelavci spletnega portala Pes moj prijatelj niso dolžni ali kakorkoli obvezani v vsakem trenutku preverjati ali nadzorovati komentarjev in objav drugih članov. To počnejo po svojih najboljših močeh in v okviru časa, ki ga imajo na razpolago in si pridržujejo pravico zavrniti, izbrisati ali premakniti katerokoli vsebino, mnenje, sporočilo ali informacijo, ki se nahaja na spletnem portalu Pes moj prijatelj.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.