01.04.2021

Od danes omejeno delovanje Zavetišča Ljubljana

Zavetišče Ljubljana bo v času veljave odloka o začasni omejitvi gibanja in zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 izvajala le nujne odlove in oskrbo zapuščenih živali. Vse skrbnike živali naprošajo, da vsako pogrešanje njihove živali takoj javijo zavetišču, ki bo prijavo zabeležilo v evidenco. Prav tako vse najditelje živali naprošajo, da živali ne vozijo neposredno v zavetišče, temveč vsi predhodno zavetišče obvestijo o najdbi živali na telefonsko številko zavetišča. Vračanje živali nazaj lastnikom bodo potekale po ustaljenem urniku, vsak dan od 8.00 do 19.00. 

Ogledov in posvojitev ne bo. Vse živali v zavetišču, ki so oz. bodo na voljo za posvojitev, so objavljene na spletni strani, kjer si jih vsi zainteresirani lahko ogledajo, za več informacij o živalih pa jih lahko pokličete na telefonsko številko 01 256 02 79. V času omejitve gibanja in zbiranja ljudi, bodo v Zavetišču Ljubljana začasno ukinili tudi prostovoljno sprehajanje psov. Za sprehode bodo poskrbeli zaposleni v zavetišču.

Skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje odsvetujejo obisk zavetišča vsem, ki kažejo znake obolenj, starejšim osebam in kroničnim bolnikom. "Prosimo, da vstopate na območje zavetišče v skladu z navodili zaposlenih. Ob prihodu v zavetišče vse obiskovalce naprošamo, da se prijavijo na recepciji, kjer bodo zavedeni v seznam obiskovalcev ter prejeli navodila za potek vračanja izgubljene živali. Prosimo, da v objekte vstopate posamezno in samo na poziv zaposlenih," še sporočajo iz zavetišča. 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.