02.02.2017

Odkrili so, kateri izvajalec je psom najljubši!

Raziskovalci iz Glasgowa so opravili veliko raziskavo, s pomočjo katere so želeli ugotoviti, kako psi reagirajo na glasbo in kateri so tisti izvajalci, ki so jim "najbolj všeč". Raziskava je pokazala, da sta reggae in soft rock tisti zvrsti, ki sta psom najljubši. "Najboljši vpliv na obnašanje psov in najbolj pozitivne reakcije sta imeli prav ti zvrsti. Kako smo prišli do te ugotovitve? Psom smo merili srčni utrip medtem ko smo jim predvajali različne glasbene zvrsti. Najmanjši stres smo zabeležili med predvajanjem reggae in soft rock glasbe," so zapisali v svoji objavi. In ne le to. Raziskovalci so šli še dlje in ugotovili, da med glasbenimi imeni na pse najbolje vplivata dva izvajalca: Bob Marley in Bon Jovi.

 

Zdaj pa kliknite "play" na naslednji posnetek, zvočnike dajte na glas in opazujte svojega kosmatinca. :) Kdo bi vedel, morda pa je res kaj na tem, da Bon Jovi sprošča tudi naše kužke.

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.