28.10.2022

Odtujenega Diega pripeljali nazaj

Verjetno ste ta teden zasledili veliko iskalno akcijo za pogrešanega Diega, ki je polnila medije in družbena omrežja. Z velikem veseljem sporočamo, da je Diego že nazaj v objemu svojega lastnika. 

 

Z dovoljenjem objavljamo zapis K9 iskanje pogrešanih, ki so sodelovali pri iskanju Diega in prikazuje način njihovega dela: 

 

"Mislim, da se je evforija okrog Diega nekoliko polegla, takega odziva javnosti in medijev še nismo doživeli. Roko na srce, niti take reakcije lastnikov, ko so ugotovili, da je pes izginil, še nismo doživeli.

 

Včeraj smo šli takoj, ko je bilo možno na Primorsko in pri sebi smo razmišljali: kakšno naključje bi moralo biti, da bi nekdo bil ob pravem času na pravem mestu, zgrabil psa, ga stlačil v avto in odpeljal....Ni šans, smo modrovali.

 

Prišli smo na lokacijo, postavili prvega psa na sled: Ula kroži okrog hiše. Ula, daj no... premakni se nekam, fant ima dragulje, ziher je šel vasovat. Nope - Ula ne gre nikamor.

 

Ok.... počasi je možnost kraje postajala realnejša. Postavimo na sled še Chilli.

 

Chilli - ajde, gremo za njim! Chilli naredi slabih 100 metrov in se ustavi, kot bi se zaletela v zid. Tukaj je konec, pravi. Na cesti, natanko pod hišo.

 

Imeli smo še eno skrito orožje: Danteja, našega slepega psa, ki celo življenje išče sledi, saj je le na ta način mobilen. Dante, daj vse od sebe!! Dante pride do mesta, kjer je Chilli zabremzala, začne zmedeno krožiti, preveri grmovje pod cesto, preveri gozdiček nad cesto, pride spet na cesto in kot bi skomignil z rameni: tukaj je konec, sled nikamor ne gre od tukaj.

 

Res je bilo težko skrbnikom povedati kaj smo ugotovili, v tem primeru je bila vendarle še ena rešilna bilka: informacija, da je bil viden v Ilirski Bistrici.

 

Odpravili smo se tja, postavili Ulo na mesto, kjer naj bi ga videli in Ula je rekla: NE! Diega nikoli ni bilo tu!

 

Prijavite na policijo, smo rekli, več ne moremo narediti.

 

Pravzaprav smo danes hoteli priti še enkrat in preveriti še z Edom, da bi bili res prepričani....

 

Pritisk javnosti in medijev je očitno naredil svoje. Diego ni bil več tržno zanimiv, saj je bil preveč znan.

 

Prišel je sam domov nepoškodovan, niti praske ni na njem, nič lačen, vesel, da je spet doma."

 

Še enkrat več se je izkazalo, da lahko s hitro in odločno iskalno akcijo ter medijskim pritiskom pomagamo pri uspešnem iskanju izgubljenih ali odtujenih psov. 

 

Tudi naš portal je vedno naklonjen tovrstnim akcijam, zato nas ob morebitni izgubi ali najdbi psa, o tem obvestite in v najkrajšem času pripravimo odmevno objavo. 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.