02.07.2024

Izbirčni Lajk išče nov dom

Lajk je prišel v zavetišče, ker je ostal brez lastnice. Pred prihodom v zavetišče je živel čez dan privezan zunaj na verigi, ponoči pa je spal v hiši. V istem domu je bivalo tudi več mačk. Pes je zelo izbirčen pri hrani. Če se le da, dobi vsak dan kaj drugega za pod zob, saj se hitro naveliča iste hrane in težko najdejo takšno, ki mu je všeč.

 

Ker verjetno pred prihodom v zavetišče ni poznal sprehodov, lahko na povodcu vleče in je reaktiven na vse premikajoče stvari (avtomobile, motorje, kolesarje, tekače itd.) in na druge pse. Verjetno je reaktiven tudi na ostale živali, mačke pa ignorira.

 

Do tujcev je nezaupljiv, ko te spozna je pa crkljivec, ki se rad nastavi za čohanje in se zelo razveseli pohvale.

 

Je sobno čist in ne uničuje stvari. Igrače ga ne zanimajo. Spominja na črnega nemškega ovčarja. Tehta okoli 30 kg, s tem da je suh, kar je posledica njegovega slabega apetita. Lajk je kastriran, mikročipiran, ima potni list, odpravljene notranje in zunanje parazite ter je cepljen proti kužnim boleznim.

 

Če mislite, da bi Lajku lahko ponudili topel dom, so vam za več informacij na voljo preko e-pošte: info@zavetisce-ljubljana.si

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.