23.03.2020

Opisujejo, kako so se psi obnašali pred včerajšnjim potresom

Naši južni sosedi danes poročajo o tem, kako so se njihovi psi obnašali nekaj trenutkov pred potresom, ki je včeraj zjutraj prizadel Zagreb in okolico. Mnogi so lastnike prebudili nekaj minut pred potresom z lajanjem, cviljenjem, skokom v posteljo ... nekateri psi in druge živali pa so menda bližajoči potres zaznale že dan prej. Pričevanj je veliko, svoje izkušnje pa ste nam zaupali tudi naši bralci. Potres se je namreč čutilo tudi pri nas.

Na spreglej: Ali psi in druge živali zaznavajo bližajoči se potres?


Vaše odzive objavljamo v nelektorirani obliki:


- Naš, je hodil iz sobe v sobo... Nemiren, kot da želi nekaj povedati... Pred potresom smo bili že vsi pokonci...

- Moja Vita me je dejansko zbudila, ker se je prestopala po spalnici in jokala..dokler naju ni spravila iz hiše ni nehala z jokom. Razlog je kasneje bil očiten..
Naj omenim da smo doma v Kopru, kjer se je potres še najmanj čutil na pram ostalim regijam.

- Ta noč je bila res naporna...nemir od enih zjutraj pa vse do potresa. Ven smo šli vsako uro. Zdi se, da res nekaj zaznavajo.

- Da, moja mačka, ki je danes spala na mojih nogah je podivjala, me zbudila, gledala sem če si je zmešalo in takrat sem zaslišala bobnenje in rahlo tresenje. Takoj za tem se je umirila.

- Naša Boni je že ob 4h zjutraj bila nemirna smo eno uro dežurali sigurno je nekaj čutila.

- Nas Tobi je bil ze na jutranjem sprehodu..nenadoma se je obrnil on vlekel proti domu...tega se nikoli ni storil ... zal v teku dneva smo zvedeli zakaj.

- Par minut pred potresom so se vse ptice utišale, čivkale so od pete ure naprej in nenadoma tišina. Par minut po potresu pa spet pele in čivkale kot prej. Sigurno so zaznale , da se bo nekaj zgodilo.

- Moj tay je ze ob 6ih zaceu cvilit in zavijat. Malo preden je streslo je z tackami zacel kopat v laminat. Ko je bilo konec pa je sel spat kot, da ni nic.

- Najina je zacela lajat par sekund pred potresom... in sva se oba drla nanjo iz spalnice naj neha... pol se je pa sele vse zacelo trest...

- Ja.. ob 5ih je želel ven.. stal na parkiriscu in gledal v nebo.

-
Naša Ajša je sedela pred pragom in tulila v nebo.

- Pri nas so sosedovi psi 6.20 ponoreli, sem se se vptasala pa kako, da vsi lajajo, ko da jih s koze dajejo...6.24 me pa streslo.

- Naš je bil zelo nemiren in cvilil je predno se je streslo.

-

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.