13.11.2023

Ovratnica, oprsnica ali oboje?

Veliko je mnenj, kaj je za psa bolj primerno in na žalost ni nekega splošnega odgovora. Odvisno je od namena uporabe, velikosti in starosti štirinožca, dolžine dlake in samega dejstva, ali pes na povodcu sploh zna pravilno hoditi.

 

V ponudbi "živalskih" trgovin najdete neskončno modelov ovratnic in oprsnic in verjamem, da se večina skrbnikov, sploh začetnikov, izgubi med ponudbo. Vprašajte se, kje boste eno ali drugo sploh uporabljali – v stanovanju ali ograjenem vrtu je ovratnica veliko bolj primerna, če hodite v hribe pa bo oprsnico veliko boljša izbira. Zadnja leta se za vsakdanji sprehod bolj priporoča oprsnica, saj ne pritiska na vrat. Ne glede na izbiro, morate psa naučiti nošenja in pravilne hoje na povodcu. Noben pripomoček ne bo to storil namesto vas.

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Fotografija: Dreamstime

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.