01.10.2019

Pasja pomočnica uživa v zabaviščnem parku

Oktobrski projekt Srce za tačke, ki ga tudi letos pripravljamo skupaj s podjetjem Lidl Slovenija, prinaša tudi mnoge navdihujoče zgodbe posvojenih psov iz Slovenije in sveta.

Nala je pasja pomočnica, ki dneve preživlja s pomaganjem svoji skrbnici Megan – tudi v Disney World-u. Čeprav je Nala v "službi", zelo uživa ob spoznavanju Disneyjevih junakov in celo na nekaterih vožnjah. Takole se je dvoletna kosmatinka pustila crkljati Racmanu Jaki.

 

 

Nala pomaga Megan že od 8. tedna starosti. Megan je avtistka, poleg tega se bori še z drugimi težkimi motnjami, zato se težko znajde v družbi ljudi. Nala ji pomaga ravno pri takšnih ovirah. Živita na Floridi, zato se velikokrat odpravita v Disney World. Megan pove: "Disney je lahko precej obremenjujoč kraj, tudi za izurjenega psa. Veliko se dogaja, gneča je, različni vonji … Ker hodiva tja že od malega, se je tako veliko lažje navadila na vse te motilce pozornosti."

 

Ker park obiskujeta celo večkrat tedensko, se je Nale že prijel sloves kot "najljubše Disneyeve psičke". Megan pravi: "Ko je čas za vožnjo Speedway, mi takoj skoči v naročje. Obožuje pihljanje vetra in vedno tišči smrček v zrak." V Disney Worldu je psom pomočnikom/spremljevalcem dovoljen vstop na vse tiste vožnje, ki nimajo določene omejitve višine. Na ostalih pa je dovoljen in imajo za pse celo posebne sedeže. Le osebje je potrebno obvestiti, preden se s psom postavite v vrsto.


Foto: Instagram

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.