07.07.2020

Pes je nehal dihati, veterinarji odklonili pomoč? Odzvali so se v ambulanti!V skupini Pasjeljubci je skrbnica psa včeraj delila zapis, v katerem izraža veliko razočaranje nad veterinarsko ambulanto, kjer naj bi odklonili pomoč psu, ki ga je pičila čebela. lo je za minute, ker je nehal dihat zaradi pika," piše članica skupine. "Je rekla veterinarka, da se ne bo vozila tja zaradi tega," navaja skrbnica psa in dodaja, da je poklicala veterinarsko ambulanto, ki je bila v tistem trenutku dežurna in bila tudi pripravljena psa pripeljati do ambulante. Oseba na drugi strani telefonske linije naj bi bila tudi zelo nesramna, prav tako naj ne bi želela podati niti nasveta, na kakšen način naj skrbnica psu nudi prvo pomoč. Slabe izkušnje z isto veterinarsko ambulanto je sicer delilo še nekaj komentatorjev v tej objavi. No, za psa ima ta zgodba srečen konec, saj so mu kasneje uspešno pomagali v drugi veterinarski ambulanti.

Da se je dogodek res zgodil, so nam potrdili v Veterinarski bolnici Maribor. "
Gospa je klicala, da ima psa, ki je alergičen na pike čebel. Veterinarka je vprašala, kdaj se je zgodil pik in kako vedo, da je alergik. Gospa je povedala, da je čebela pičila kužka v tačko pred 15-imi minutami. To je bilo veterinarki čudno, ker če piči čebela žival, ki ima alergijo, je potrebna takojšnja pomoč, prav tako če vedo, da imajo alergijo, imajo doma zdravila za nujno pomoč - teh pa gospa ni imela. Veterinarka je gospo vprašala še, kje so bili zdravljeni pri prejšnjih reakcijah in da bi bilo boljše, če kontaktira svojega veterinarja, ki njenega kužka pozna in ve, na katero zdravilo se je ustrezno odzval in ukrepa isto kot prej. Gospe je bilo povedano tudi, da v kolikor svojega veterinarja ne dobi, lahko pokliče nazaj in jo bomo sprejeli mi," pojasnjuje Jasna Juričič.

Veterinarska bolnica Maribor si nočno dežurstvo sicer deli še z dvema klinikama, "torej je na nujno telefonsko številko vedno nekdo dosegljiv. Nujne primere vedno sprejmemo, vendar svetujemo, v kolikor niso naši pacienti, da se obrnejo na svoje veterinarje, saj imajo tam odprte kartoteke in vse predhodne bolezni, morebitne alergije, posebnosti posamezne živali zavedene tam."

V Sloveniji imamo sicer 165 verificiranih veterinarskih bolnišnic, klinik in ambulant, večina jih je v zasebni lasti. Če skrbnik živali sumi, da storitev ni bila korektno opravljena (ali sploh ni bila opravljena), lahko pritožbo poda na Veterinarsko zbornico Slovenije.Fotografija je simbolična (foto: Shutterstock)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.