27.12.2022

Pes zanetil požar na božični večer

Danes v želji po informiranosti in previdnosti povzemamo novico Mirrorja o dogodku, ki se je »boleče« končal za lastnika nepremičnine, k sreči pa ne tudi tragično za njegovega pasjega prijatelja. V vasici Hockley na vzhodu Anglije so bili na božični večer gasilci obveščeni o gostem dimu, ki se je valil iz stanovanjske hiše. Po prihodi na kraj dogodka so bili presenečeni, saj jih je na vhodu pričakal le pes, ki so ga oskrbeli zaradi vdihavanja dima.

 

Gasilci so locirali žarišče požara v spalnici in ga tudi hitro pogasili. Po temeljitem pregledu so ugotovili, da je zagorelo zaradi sušilca za lase, ki je bil vklopljen v elektriko položen na postelji v spalnici. Sklepajo, da je požar zanetil pes, ko je skočil na posteljo in »po nesreči« prižgal sušilec za lase. Po kratkem času je zato zagorela posteljnina, žimnica in ogenj se je hitro razširil po sobi.

Zgodbo so delili tudi lokalni gasilci, ki opozarjajo, da je nujno izključiti električne naprave iz omrežja, ko jih ne uporabljamo.

 

Povzeto po Mirror

Fotografije: Essex County Fire and Rescue Service (FB)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.