25.05.2023

Pes se je po treh dneh sam izkopal na površje

Iz Škotske poročajo o čudežu, ki se je zgodil v tamkajšnjem mestnem parku Seaton v Aberdeenu. Psiček Bear, pasme cavapoo je uspel izkopati rov na površje, potem ko je bil približno 60 ur ujet pod zemljo.

 

29 letna Samatoina, skrbnica Beara iz Londona je obiskala Aberdeen in se v družbi prijateljice in njene psičke Lole sprehajala po parku Seaton, ko je njen hišni ljubljenček nenadoma izginil.   

 

Po treh dneh iskanja, v katerega so bili vključeni gasilci, lokalni prebivalci in prostovoljni ljubitelji živali, jih je prijateljičina kužka Lola pripeljala do ene od lukenj v parku, ki so jo med iskanjem spregledali. Lola je s svojim laježem in nemirnostjo vztrajala pri luknji, dokler niso zaslišali Bearovega glasu iz podzemlja. Kmalu zatem je pogrešani kuža sam izkopal luknjo na površje in osrečil Samatoino, ko je zagledala svojega petletnega ljubljenčka, za katerega se je bala, da ga morda nikoli več ne bo videla.

 

Bear je noč preživel pri lokalnem veterinarju, kjer so mu oskrbeli pesek v očeh, praske po nosu in mu dali tekočino, saj je bil dehidriran. Tudi veterinarji so bili šokirani, da je z njim vse v redu, glede na to kaj je prestal.

 

Vsebina in fotografija: Facebook

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.