12.09.2018

Piko išče dom v zavetišču, ki nima spletne strani

 

Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v vaše življenje. Odgovorno skrbništvo živali zahteva čas, znanje in tudi denar za kvalitetno hrano in morebitne veterinarske stroške. O tem podrobno pišemo tudi na našem portalu.


Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, se ozrite po petnajstih slovenskih zavetiščih, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih.

Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne.

 

Zavetišče Oskar v Vitovljah skrbi za zapuščene živali v 15 primorskih občinah.

 


Edino od vseh slovenskih zavetišč za zapuščene živali nima spletne strani, zato smo precej skope informacije o njihovih varovancih skušali poiskati na njihovi FB strani. Zadnja objava je datirana na 31.8.2018, kjer oglašujejo nekaj mladih mačk. Kot kaže, imajo v zavetišču za oddajo tudi enega psa, približno 5 mesecev star PIKO čaka na odgovornega posvojitelja.

Ker informacije s Facebook strani niso popolnoma zanesljive in ažurne, za več informacij o živalih v zavetišču Oskar Vitovlje kontaktirajte zavetišče na telefonsko številko 05 307 85 70 ali 040 417 761 ali elektronski naslov oskar.zavod@siol.net .


Uradne ure v zavetišču so vsak delavnik od 9.00 do 12.00 in od 18.00 do 19.00 (v zimskem času od 17.00 do 18.00), ob sobotah od 9.00 do 12.00.


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.