28.12.2012

Po devetih letih spet doma

V italijanskem mestu Macerata so lastniki po devetih letih končno lahko spet objeli svojega dolgo izgubljenega psička. Škotski ovčar Rocco je od doma ušel decembra 2003, nekaj dni pred božičem.

 

Točno devet let kasneje je bil kuža najden na nekem polju, nekaj kilometrov stran od doma. Prostovoljci lokalnega zavetišča so s pomočjo mikročipa takoj izsledili Roccove skrbnike.

 

Kuža pa žal ne more več uporabljati zadnjih tačk. Po oceni veterinarke so mišice na tacah atrofične že pet mesecev, poleg tega pa ima Rocco nekaj težav tudi zaradi starosti. Poleg tega je preživel kar nekaj časa zunaj, na mrazu. Navkljub temu je njegovo splošno zdravstveno stanje zadovoljivo.

Roccov skrbnik Alessandro Appignanesi ni mogel verjeti, da je po devetih letih njegov pasji prijatelj spet nazaj: "Ko smo se zagledali, smo se takoj prepoznali. Rocco je navkljub težavam s tačkami skušal vstati in mi priti nasproti. Cvilil je in jokal. Vsi smo bili ganjeni, tudi osebje zavetišča."

 

Kje je Rocco preživel vsa ta dolga leta, ni znano.

 

Vir: Leggo.it

Foto: Il cane Rocco

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.