07.04.2021

Podaljšan rok za namenitev dela dohodnine!

Na podlagi sprejetega Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 so nevladne organizacije upravičene do 1 % donacije odmerjene dohodnine (do sedaj je ta odstotek znašal 0,5 %). Hkrati je podaljšan rok za oddajo Zahtevka za namenitev dela dohodnine za donacije za leto 2020, ta je po novem 31. maj 2021. Tudi za društva za zaščito živali je prispevek dela dohodnine najpomembnejši in največji vir prihodkov v posameznem letu. Ponavljamo, ta del vam bo vzel le nekaj minut vašega časa - in bo obveljal za vsa naslednja leta oz. vse dokler svoje odločitve ne boste spremenili sami. Če ste v preteklih letih že izpolnili obrazec, lahko svojo odločitev letos spremenite in svoj del namenite drugi organizaciji. Za vse tiste, ki ste namenitev že oddali v preteklih letih, se je sicer delež namenitve dohodnine avtomatično podvojil, zato ni potrebno ničesar spreminjati ali vlagati.
 

Obrazec: Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije

Svoj del dohodnine lahko razdelite tudi med več društev za zaščito živali. Izpolnjeni in podpisani obrazec je potrebno oddati na pristojni finančni urad, lahko ga pošljete tudi po pošti.

 

Na seznamu upravičencev so tudi naslednje organizacije:

 

Društvo AniMa - Animals Matter (klikni za več informacij)

Društvo za zaščito živali Kranj (klikni za več informacij)

Društvo za zaščito živali Maribor (klikni za več informacij)

Društvo za zaščito živali Pomurja (klikni za več informacij)
Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka (klikni za več informacij)
Društvo za zaščito živali Novo mesto (klikni za več informacij)
Mačja hiša (klikni za več informacij)

Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali - Ambasadorji nasmeha (klikni za več informacij)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.