30.01.2018

Podelili so priznanje 'Naj prostovoljno društvo 2017'

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je včeraj v Gledališču Park podelil priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem v občini. Občina je v minulem letu sicer potrdila naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, ki ga nosi od leta 2014.

 

Priznanje za »Naj prostovoljno društvo 2017 v Mestni občini Murska Sobota« je prejelo Društvo za zaščito živali Pomurja, ki letos sicer praznuje 12 obletnico obstoja.

 

 

Člani pomurskega društva za zaščito živali že od začetka izvajajo projekt "Izboljševanje življenjskih razmer psov v romskih naseljih", delovali so že v 28 romskih naseljih. Začeli so z izboljšanjem katastrofalnih razmer, v katerih so živeli psi, ki so tam živeli, sledili pa z edukacijo romske populacije. Spreminjanje stoletnega načina življenja Romov s psi je bilo za pomursko društvo težko in odgovorno delo. Prineslo pa je ogromno pozitivnih rezultatov, ki smo jih podrobno predstavili tudi na našem portalu.

 

Ne spreglej: Intervju s Petro Gjureč iz DZZŽ Pomurja

 

Iz uredništva portala Pes moj prijatelj pomurskemu društvu za prejeto priznanje iskreno čestitamo!

 

Foto: Arhiv DZZŽ Pomurja

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.