01.02.2019

Policijska psa iščeta nov dom

Ko policijski službeni psi opravijo svojo dolžnost in se upokojijo, ali pa se med usposabljanjem ugotovi, da za to službo kateri štirinožec ni primeren, jim policisti najdejo nov dom.

 

Ministrstvo za notranje zadeve tako na uradni spletni strani policije objavlja javno zbiranje ponudb za prodajo dveh policijskih službenih psov. Hilton je leto in osem mesecev star nemški ovčar, za katerega je izhodiščna cena 1000 evrov, Lux pa je že skoraj dvanajst let star belgijski ovčar malinois. Izklicna cena zanj je 50 evrov. Ponudniki morajo priložiti vprašalnik za presojo kandidata za nakup službenega psa Policije in podpisano izjavo ponudnika, da bo s psom ravnal v skladu z Zakonom o zaščiti živali. Merilo za izbor je višina ponujene cene za posameznega psa. Izbran bo tisti ponudnik, ki bo ponudil najvišjo ceno za nakup posameznega psa, vendar najmanj v višini izhodiščne cene za posameznega psa.

 Rok za oddajo ponudbe je 4. februar 2019 do 12. ure na naslov Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana. Več informacij najdete na spletni strani Policije.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.