12.09.2023

Policijska ura za mačke?

V Avstraliji po zadnjih podatkih živi približno 8,1 milijona mačk, od tega jih je velika večina potepuških. Ker te male ljubke živalce po ocenah strokovnjakov letno ubijejo dve milijardi ostalih živalic in s tem ogrožajo biotsko raznovrstnost narave veljajo za invazivne vrste živali. V poročilu avstralskega ministrstva za podnebne spremembe, energijo, okolje in vodo je v Avstraliji kar 57 živalskih vrst označenih kot "potencialni plen" mačk, od tega kar 47 vrst sesalcev.

 

Po poročanju Insiderja se Avstralski uradniki že nekaj let trudijo omejiti negativen vpliv mačk na okolje, zato resno razmišljajo tudi o sprejetju policijske ure za mačke, omejitev lastništva in namestitev mačk v zaprte prostore ob primestnih območjih.   

 

Povzeto po Insider

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.