11.05.2022

Policisti na sprehodu preverjajo, če je pes na povodcu in čipiran

Policisti v teh dneh opravljajo kontrolo uporabe povodca in čipiranja naključnih psov. To se je med drugim zgodilo tudi prostovoljki Zavoda Muri, ki je svojo izkušnjo delila sledilcem na Facebooku: "Med povsem običajnim sprehodom na Vranskem, so nas danes ustavili iz Slovenske policije, enota K-9. Namen kontrole je preverjanje odgovornega skrbništva, uporaba povodca ter kontrola čipiranja psa. Med preverjanjem prisotnosti čipa so čitalec predali nam, da se psa ne vznemirja," so zapisali. Ob tem pa dodali, da bi bilo zelo dobro, če bi policija izvajala kontrole psov, ki so zaprti v boksih 24 ur dnevno in psov, ki životarijo na verigah. "Mi smo mnenja, da bi lahko bilo to zelo produktivno v dobrobit vsem tistim psom, ki jih vsakodnevno nemočno opazujemo, kako trpijo."

Pri Policiji so nam povedali, da enote vodnikov službenih psov večkrat izvajajo nadzore nad spoštovanjem določil Zakona o zaščiti živali. To počno predvsem na območjih, kjer je večje število sprehajalcev s psi. Pri tem jih zanima, ali so psi na povodcu in ali imajo psi, ki imajo status nevarnega psa, nagobčnik.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.