04.04.2019

Policisti rešili srnici in psa

Koprski policisti so bili danes zelo aktivni, pa ne samo pri kontroli prometa, ampak so reševali tudi živali. "Koprski policisti so prejeli dve anonimni prijavi o zadrževanju srnjadi v ujetništvu. Skupaj z lovskim inšpektorjem in predstavnikoma lovskih družin so opravili nadzor in ugotovili, da sta dva občana v dveh vaseh v okolici Kopra v ujetništvu več let zadrževala dve srni. V obeh primerih je lovski inšpektor ugotovil, da kršitelja nimata dovoljenja za zadrževanje divjadi v ujetništvu, zaradi česar je odredil, da se srni preda upravljalcu lovišča in izpusti v naravo. Kršiteljema so izrekli globo, srnici pa izpustili," sporočajo iz PU Koper.

 

lirskobistriški policisti pa so zjutraj dobili obvestilo, da je pes na cesti pred vasjo Dolenje. Za zaščito psa in vseh udeležencev v prometu so takoj odšli na kraj, kjer so psa dejansko našli in ga odpeljali na enoto policije.

 

 

"Obvestili so zavetišče in veterinarja iz Ilirske Bistrice. Ta je psa pregledal in ugotovil, da ima hrvaški čip. S pomočjo hrvaških varnostnih organov so ugotovili lastnika, ki je doma iz bližnje vasi Lipa na Hrvaškem. Lastnik, ki je bil seveda policistom zelo hvaležen, je svojega psa že prevzel na policijski postaji," sporočajo iz Policije.

 

 

Vir in foto: PU Koper

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.