27.12.2018

Pongo v zavetišču preživel že peti božič

Pongo je bil v mariborsko zavetišče sprejet na svetovni dan živali - 4. oktobra 2013. Trenutno je kuža z najdaljšim stažem v zavetišču.

 

 

Skupaj s Falkom sta ob letošnjih praznikih vsem zaželela prijetne praznike, v zavetišču pa so ob tem zapisali: "Naša varovanca z najdaljšim stažem pri nas Falko in Pongo vam želita vesele in tople praznične dni in si želita, da prihodnji Božič preživita s svojo družino..." Pongo je prijazen in igriv pes, srednje velikosti in kratke dlake. Obožuje igro z žogico in rad hodi na sprehode. Išče skrbnika z izkušnjami in veliko ljubezni.

 

Fotografija: Jure Kralj, Klara Kulovec

 

Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v vaše življenje. Odgovorno skrbništvo živali zahteva čas, znanje in tudi denar za kvalitetno hrano in morebitne veterinarske stroške. O tem podrobno pišemo tudi na našem portalu.


Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, se ozrite po petnajstih slovenskih zavetiščih, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih.

Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne.

 

Tudi v zavetišču za zapuščene živali Maribor na odgovoren dom čakajo psi in mačke, ki si jih lahko ogledate na spletni strani zavetišča. Živali v zavetišču v času uradnih ur lahko obiščete in si jih ogledate, saj so mnenja, da je prvi stik med živaljo in potencialnim novim skrbnikom zelo pomemben, saj pove tudi to, ali bo žival skrbnika sprejela ali ne, kar je tako za zavetišče, kot za bodočega skrbnika zelo dragocena informacija.


"Psi so živali, ki se za razliko od mačk, navežejo na človeka. Zato je pomembno, da vas pes zares sprejme in da ga vi zares spoznate. Prvi stik ni dovolj, zato želimo, da ga v zavetišču obiščete vsaj trikrat, ga v spremstvu našega oskrbnika peljete tudi na sprehod in se šele nato odločite za posvojitev," navajajo na spletni strani Zavetišča Maribor.

 

Uradne ure:
Ponedeljek – petek:
9. do 11. ure in med 13. in 15. uro
Sobota, nedelja, prazniki ni uradnih ur

 

Sprehajanje psov - zimski čas:
pon - pet: 9:00 - 14:30
sobota: 10:00 - 13:00

 

Ogled živali:
pon. - pet.: 9:00 - 14:30
sobota: 10:00 - 13:00

Telefon: 02 480 16 60
Spletna stran
Facebook

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.