28.04.2019

Ponovno alarmantno stanje v Zonzaniju!

Kot na svoji FB strani sporočajo prostovoljci Zavoda Muri, so pred nekaj dnevi pred vrati polnega zavetišča pristali trije lastniški psi, katerih lastnica je že pred dobrim mesecem vedela, da bo deložirana. Enega od treh pred zavetišče pripeljanih lastniških psov je lastnica posvojila iz tujine preko slovenskega društva. Zaenkrat ni znano, ali se je lastnica v očitni stiski vsaj glede dotičnega psa obrnila po pomoč na to društvo. Dejstvo je, da je tri lastniške pse prevzelo zavetišče, čeprav za njihovo oskrbo ne bo plačnika.Situacijo dodatno zapleta podatek, da so psi v postopku zaradi "sumljivega vedenja". Kakor koli, psi so v zavetišču, zato v Zavodu Muri prosijo za pomoč pri kritju stroškov njihove oskrbe in cepljenj. Kdor želi, lahko pomaga z nakazilom direktno v zavetišče Zonzani na TRR: SI56 0510 0801 4765 914 (Zavetišče Zonzani) , namen "trije deložirani", ali Zavodu Muri s poslanim SMS s ključno besedo "MURI5" na številko 1919, s katerim prispevate 5 eur.
Prostovoljci Zavoda Muri sodelujejo z zavetiščem Zonzani pri sprehajanju psov, prav tako občasno nameščajo živali, če je zavetišče prepolno ali so živali v takem zdravstvenem stanju, da potrebujejo "domačo" oskrbo; poskrbijo za oglaševanje in podrobnejše opise vseh živali, ki v zavetišču čakajo na dom. Posvojiteljem so tudi na voljo za nasvete in informacije glede posvojitev. Poleg naštetega z lastnimi sredstvi plačujejo zdravljenja in posege na živalih, ki jih sicer ne bi pokril nihče drug. Če želite, jim lahko pomagate, da bodo lahko tudi oni še naprej pomagali, na naslednje načine:

- z nakazilom poljubnega zneska na TRR: SI56 6100 0002 1886 942 (Delavska hranilnica)
- Paypal: zavod.muri@gmail.com
- SMS donacije na številko 1919, s ključno besedo "MURI5" (prispevate 5 eur)

Do konca meseca aprila jim lahko še podarite objem v akciji OBJEM TOPLINE , ki jim v primeru uvrstitve na enega izmed prvih treh mest prinesejo prepotrebno donacijo.


Ena od oblik pomoči je tudi licitiranje izdelkov, ki pravkar poteka, zaključilo pa se bo 7. 5. 2019. Izkupiček od prodanih izdelkov je namenjen pokrivanju letošnjih veterinarskih stroškov in kritju tekočih mesečnih obveznosti. Vse podrobnosti o licitaciji najdete na tej povezavi.

Živali, ki v zavetišču Zonzani iščejo dom, si lahko ogledate na spletni strani zavetišča in na Facebook strani Zavoda Muri. Za podrobnejše informacije lahko kontaktirate zavetišče od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure na telefon (03) 749 06 00 ali po elektronski pošti info@zonzani.si ter prostovoljce Zavoda Muri na telefon 070 85-11-66 ali po e-pošti zavod.muri@gmail.com

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.