13.02.2021

Poslanka: Se tudi vi zavzemate za prepoved evtanazije zdravih zapuščenih živali?

Poslanka Meira Hot je na kmetijskega ministra Jožeta Podgorška naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s financiranjem zavetišč za živali ter prepovedjo evtanazije zdravih zapuščenih živali. Poslanka je uvodoma v obrazložitvi vprašanja izpostavila, da so bile spremembe in dopolnitve Zakona o zaščiti živali poslankam in poslancem predstavljene že v prejšnji vladi, zaradi zamenjave te pa je omenjeni zakon končal svojo zakonodajno pot.Hotova, ki je v tem mandatu že večkrat postavljala vprašanja in pobude o problematiki financiranja zavetišč za žival ter prepovedi evtanazije zdravih zapuščenih živali, je prepričana da je v luči prepovedi evtanazije, vprašanje financiranja zavetišč še kako pomembno. "Financiranje ne more biti zgolj in samo na strani lokalnih skupnosti, na to težavo pa so večkrat opozorile tudi občine same. Če zasledujemo cilj prepovedi usmrtitve zdravih zapuščenih živali, ki so nameščene v zavetišča, je vprašanje financiranja zavetišč po mojem mnenju najpomembnejše," je zapisala.

V luči navedenega je zato poslanka ministra vprašala: "Ali se tudi vi zavzemate za prepoved evtanazije zdravih zapuščenih živali? Da se ne bi obremenjevalo proračunov zavetišč in občin je potrebno poiskati nov oz. drugačen model financiranja. Kakšen model financiranja predlagate, ki bi šel v smeri razbremenitve proračunov občin in zavetišč?"
Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.