27.01.2021

Povečalo se je število prijav o nepobiranju pasjih iztrebkov - globe za kršitelje!

Ker se je v zadnjem času povečalo število prijav o nepobiranju pasjih iztrebkov nekaterih lastnikov psov na javnih površinah, lastnike in vodnike psov ponovno opozarjajo na njihovo dolžnost čiščenja pasjih iztrebkov. Na problematiko v teh dneh še posebej opozarjajo v Občini Polzela: "Da bi zmanjšali problematiko in lastnikom psov omogočili odlaganje iztrebkov, je po vsej občini na javnih površinah postavljenih kar nekaj košev, ki so namenjeni pasjim iztrebkom. Delavci režijskega obrata jih redno praznijo in dodajajo nove," sporočajo z občine. Pasji iztrebki so v naseljenem okolju zelo moteči, predvsem v bližini otroških igrišč, kjer je zaradi nekaj neodgovornih lastnikov psov otrokom onemogočena brezskrbna igra, še dodajajo. Zato vse lastnike psov prosijo, da počistijo iztrebke in jih odlagajo v koše, namenjene za to. Če koša ni v bližini, pa iztrebki spadajo v koš za mešane komunalne odpadke.

V občini opozarjajo, da Odlok o javnem redu in miru v svojem 15. členu pravi: "Lastniki in vodniki psov so dolžni za psom počistiti pasje iztrebke. Za ta namen so dolžni imeti s seboj ustrezen čistilni pribor za pobiranje pasjih iztrebkov in ga ob pozivu pokazati pristojnemu organu. Vsak lastnik in vodnik psa je v urbanem okolju dolžan upoštevati in uporabljati označene koše, ki so namenjeni mešanim komunalnim odpadkom." Krištev tega člena se kaznuje z globo v višini 150 EUR.


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.