01.02.2020

Pravkar poteka shod za nujno izgradnjo zavetišča!

V tem trenutku se je na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah pričel shod za nujno izgradnjo zavetišča na Gorenjskem. "Plačanemu mučenju živali v zavetišču Perun se končno obeta konec! Ogromno zbranih dokazov in izjav o tem, da zavetišče povzroča trpljenje namesto odrešitve za živali sicer ni bilo zadosti, da bi se pristojne službe zganile in moriji naredile konec z zaprtjem in prepovedjo obratovanja. Šele pritisk javnosti, ki zahteva humano ravnanje z živalmi, ki jih je človek pustil na cedilu, je končno dosegel prekinitev pogodb z gorenjskimi občinami. Leto 2020 mora biti leto lepšega ravnanja s tistimi, ki so popolnoma nemočni. Bodimo njihov glas!" sporočajo organizatorji.

Idejne zasnove za gorenjsko zavetišče sicer obstajajo že nekaj časa, zadnja je stara že več kot eno leto. "Mestna občina Kranj je naročila projektno dokumentacijo, ki pa iz neznanega razloga čaka pospravljena. Lokacija je bila izbrana, torej je pomemben korak do realizacije le še investiranje občin v gradnjo. In to naj se zgodi čim prej! Dokler živali ne bodo imele kvalitetnega zavetja na gorenjskem, ne bomo tiho!" dodajajo.

Shod soorganizirajo tudi šest društev za zaščito živali, in sicer Lajka, Žverca, Novo mesto, Vrhnika, AniMa in ARJA. "Verjetno se bo županom stopnja udobja županovanja zaradi odločitve g. Pirca začasno nekoliko znižala, je pa vsekakor tole pravi trenutek, da sprejmejo pravo odločitev, ki bo dolgoročno spremenila na bolje dosedanjo agonijo zapuščenih živali na Gorenjskem. Najlažje je nekomu nakazati določeno vsoto denarja za oskrbo zapuščenih živali, da se zadosti zakonu, kako pa to zavetišče svojo dejavnost opravlja, pa nikogar od odgovornih niti od pristojnih leta in leta ni prav dosti zanimalo. "Sam da 'mamo mir..." Gorenjska potrebuje novo, predvsem pa boljše regionalno zavetišče od dosedanjega - dovolj je bilo ribarjenja v kalnem!" pravijo pri Društvu Lajka in vabijo na shod, ki se bo zaključil ob 17. uri.Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.