21.04.2019

Preverjajo, ali pobirate pasje iztrebke! Globa tudi do 200 evrov!

Občina Izola je na podlagi opozoril občanov pričela s preventivno akcijo opozarjanja lastnikov psov na dolžnost pobiranja pasjih iztrebkov.

Izolsko komunalno podjetje je skupaj s šolami v preteklih letih izvedlo več preventivnih akcij, s katerimi so pozivali lastnike psov k pobiranju pasjih iztrebkov. Prav tako lastnike psov o pravilnemu ravnanju opozarjajo občinski redarji na terenu. Zadnje čase so kljub temu prejeli več opozoril o tem, da se lastniki še vedno ne držijo pravil pri pobiranju pasjih iztrebkov. V ta namen so občinski redarji poostrili nadzor in v enomesečni akciji, ki bo trajala še do sredine maja, preverjali ali imajo lastniki pse na povodcu ter ali imajo vrečke oz. pribor za pobiranje pasjih iztrebkov. V skladu z veljavno zakonodajo in občinskim odlokom se lahko lastnika psa, ki ne počisti iztrebkov, nima psa na povodcu ali nima s seboj vrečke za pobiranje in začasno shranjevanje iztrebkov, za tak prekršek kaznuje z globo, ki znaša od 50 do 200 evrov. 

Občina Izola je psom prijazno mesto. Poleg pasje plaže je v tem mestu tudi hotel za pse in mačke, urejen prostor s pitnikom so psi dobili tudi na obalni cesti. Na območju občine je 17 koškov opremljenih z vrečkami za pasje iztrebke, pasje stranišče s peskom pa najdemo na Kraški ulici in Velikem trgu.

Foto: Občina Izola

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.