16.07.2019

Izšlo je prvo glasilo društva za zaščito živali

Slovenija je dobila novo glasilo za ljubitelje živali. Kar je najbolj razveseljujoče pa je to, da za glasilom stoji društvo za zaščito živali. DZZŽ Maribor je na svojem profilu ponosno razkrilo le naslovnico: "Resnične zgodbe, zanimivosti iz živalskega sveta, strokovni članki, krasen dizajn," tako svojega "otroka" opisujejo v društvu. Glasilo lahko naročite preko elektronske pošte info@dzzz-mb.si za simboličen 1 evro. Izkupiček od prodaje bo seveda namenjen delovanju mariborskega društva. Mimogrede, društvo se je v minulih dneh predstavilo tudi z novim logotipom, ki so ga izbrali s pomočjo podpornikov, vzpostavili pa so tudi možnost doniranja preko številke 1919. S prispevkom 5 evrov jim lahko pomagate tako, da na navedeno številko pošljete ključno besedo "HVALA5".

Ne spreglej: Intervju z Žano Klobučar iz DZZŽ Maribor

Začetki mariborskega društva za varstvo in proti mučenju živali segajo v leto 1963, ko se je začelo prostovoljno zbiranje nekaj ljubiteljev živali. Uradno društvo sicer deluje od leta 1967, velja pa za eno od prvih v nekdanji skupni državi in tudi v Sloveniji.Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.