02.04.2021

Psa Rona uspavali po prejetih rezultatih obdukcije

Včeraj smo objavili novico, da so včeraj v Zavetišču Meli usmrtili psa, ki je pred dvema tednoma v Mengšu do smrti pogrizel 8-letnico. Zdaj je znano tudi to, da je odločbo o usmrtitvi psa izdala veterinarska inšpektorica, nanjo pa se je pritožila odvetnica lastnikov psa, ki si je prizadevala, da psa ne bi usmrtili preden bi postalo nedvomno jasno, kaj je dejanski vzrok tragedije. Po spletu se namreč že od začetka pojavljajo različne teorije, od tega, da reševalci niso pravočasno prišli na kraj dogodka, da je deklica umrla zaradi zadušitve z lastnimi lasmi in podobno. Obdukcija je po informacijah Večera dokončno pokazala, da so smrt povzročili prav ugrizi psa.

POVEZANE VSEBINE: Slab odstotek registriranih psov ima status nevarnega psa! Za takim psom vedno stoji neodgovoren skrbnik!

Za časnik Večer so na kmetijskem ministrstvu navedli, da je bila odločba o usmrtitvi psa izdana šele po pridobitvi poročila zdravnika, ki je obravnaval smrt deklice, in da "zoper odločbo uradnega veterinarja, ki je bila izdana na podlagi zakona o zaščiti živali, pritožba ne zadrži izvršitve niti ni dopusten predlog za odlog izvršitve odločbe, gre za izvršljivo odločbo". Nad odredbo inšpektorice o usmrtitvi psa Rona so ogorčeni mnogi posamezniki, pa tudi nekatera društva za zaščito živali. Napovedujejo vzpostavitev nove peticije, preko kateri želijo doseči odstavitev inšpektorice z delovnega mesta.

POVEZANE VSEBINE: Društva v šoku, odzivi tudi iz tujine: "A je Slovenija ostala nekje v srednjem veku?"

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.