16.01.2020

VIDEO: Psička v mrazu in težkih razmerah več kot 24 ur ostala pri poškodovancu

Policija je včeraj preklicala iskanje Roka Puclja, ki so ga pogrešali od torka popoldne, ko je sestopil z Blegoša. Našli so ga poškodovanega in podhlajenega, s helikopterjem pa so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Ob lastniku so našli tudi njegovo psičko Šako, s pomočjo katere so ga tudi našli, so sporočili s Policijske uprave Kranj.Rok je bil ustrezno opremljen, prvi podatki pa kažejo, da je šlo za nesrečo. Policisti in gorski reševalci so Puclja iskali že v torek. Moški je imel ob obisku gora s sabo dva psa, eden je sam prišel na izhodišče, drugi pa je ostal ob lastniku. Iskanje so nadaljevali včeraj z več kot 30 gorskimi reševalci, vodniki reševalnih psov in policisti, pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter.

Puclja so našli v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka. Ob njem je bila močno utrujena, a nepoškodovana psička Šaka, s pomočjo katere so iskalci tudi locirali pogrešanega. Psičko so prevzeli svojci. Nepoškodovana je tudi druga psička, že dan prej najdena Missy.


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.