0
0,00 €

VIDEO: Vse je velik absurd! Doma imaš žival, ki jo mučiš? Doma imaš drek?

Objavljeno: 16.05.2018

Samanta Rejc Debevec, kandidatka na Listi novinarja Bojana Požarja se v tokratni volilni kampanji že nekaj dni predstavlja kot glas živali. Poročali smo že, da so se kmalu po objavi njenih napovedi, kaj vse bo po volitvah storila na področju zaščite živali, oglasili v društvu Srce za bulle in objavili fotografije, ki prikazujejo teraso v njeni hiši, polno iztrebkov. "Vse je velik absurd! Doma imaš žival, ki jo mučiš? Doma imaš drek?" se sprašuje Simon Mihorič iz društva Srce za bulle v tv prispevku, objavljenem včeraj v oddaji Danes na Planet TV (spodaj si ga lahko ogledate v celoti). "Če je posranka, naj bo posranka. Če želi biti poslanka, naj bo poslanka. Samo naj pusti živali na miru!" je odločen.

 

 

Balkon kandidatke Samante Rejc Debevec (foto: Srce za bulle)

 

Po besedah Mihoriča naj bi bil pes veliko sam doma, tako malo kot veliko potrebo pa naj bi opravljal na balkonu. "Ona bi se borila za dobrobit živali, a njen kuža je cele dneve zaprt v stanovanju, le potrebo, tako malo kot veliko, dela po balkonu, kar je vidno iz naših slik," je zapisal. Dodaja, da so Rejčevo večkrat iskali doma, vendar ni hotela iz stanovanja. Po opozorilih prek Facebooka naj bi sicer očistila balkon, a naj bi umazanijo z balkona le zmetala drugam, kar je razvidno tudi na posnetku. "Ona ni oseba, ki bi imela kakršnokoli žival ob sebi, kaj šele, da bi se borila za njih," so kritični v društvu. 

 

Mihorič, ki je bil včeraj gost oddaje Danes, je pojasnil nekaj več podrobnosti in ugotovitev društva Srce za bulle v zvezi s tem primerom. Posnetek si lahko ogledate spodaj. "Stanje, ki ga je naša ekipa zagledala ob obisku še zdaleč ne odraža dobrobiti živali," se glasi napoved novinarke.

 

 

Mimogrede, v uredništvu portala Pes moj prijatelj smo na politične stranke že 3. maja naslovili 10 vprašanj, ki se dotikajo zaščite živali v naši državi. Odgovore smo pričeli objavljati danes. Na deset vprašanj ni odgovoril Bojan Požar iz Liste novinarja Bojana Požarja, na kateri sicer kandidira tudi Samanta Rejc Debevec. Namesto tega nam je Požar danes zjutraj poslal kar celoten program liste v pdf dokumentu in na 10 konkretnih vprašanj (najdete jih tudi tukaj) odgovoril kratko in jedrnato v treh stavkih: "Uvedba enakih kazni za mučenje ali ubijanje živali kot so kazni za mučenje ali ubijanje ljudi. Na tem bomo vztrajali. To je naš odgovor na vaša vprašanja." Mučenja živali in kazni se je sicer dotikalo zgolj eno od desetih konkretnih vprašanj, ki so jih prejele politične stranke, tudi Lista novinarja Bojana Požarja.

 

 

Na očitne društva Srce za bulle se je na svojem profilu sicer že v ponedeljek odzvala Samanta Rejc Debevec, a je svojo objavo kasneje izbrisala. Glasila se je takole "Pred dnevi se je na Facebooku pojavila fotografija dela terase v hiši, kjer stanujem, na fotografiji pa je bilo vidno, da je del terase umazan s pasjimi iztrebki. Ob tem so se pojavili očitki, da slabo skrbim za svojega kužka. Naj ob tem pojasnim naslednje: fotografija je bila posneta, ko je, med mojo odsotnostjo, za moje živali, zajce, mačko in psa, skrbel prijatelj. Očitno je prijatelju včasih zmanjkalo časa, kar je tudi razumljivo, da bi, poleg skrbi za moje živali, tudi vedno počistil celo teraso, kamor je po mojem navodilu spuščal kužiko Snežko. Fotografijo, morda jih je tudi več, je posnela soseda, ki me že ob moje ločitve dalje nenehno nadleguje. Soseda je poklicala tudi veterinarsko inšpekcijo, ki je seveda prišla, in ugotovila, da je za moje živali dobro poskrbljeno. Kot dokaz prilagam zapisnik inšpekcije. Zdaj, ko sem doma, je terasa seveda počiščena, poglejte fotografijo. Vem tudi, da sem zaradi moje kandidature za poslanko na Listi novinarja Bojana Požarja upravičeno pred očmi javnosti, zato sem zadevo tudi pojasnila. Ostajam velika ljubiteljica in imetnica živali, se pa kmalu selim iz te hiše, da bomo vsi, tudi moje živali, imeli mir pred tole sosedo. S tem pisanjem zaključujem to temo."

 

Včeraj je Rejčeva sicer sporočila, da bo zoper sosedo, ki je menda fotografirala njeno teraso prekrito s pasjimi iztrebki, podala kazensko ovadbo in odškodninski zahtevek. Očita ji, da izdeluje in širi slike ter videoposnetke iz njenega »zasebnega življenja, na posestvu, ki je zasebna last«.

 

Tudi na tale zapis se je že odzvalo društvo Srce za bulle:

 

NAJVEČ JE ZAPUŠČANJA

  • Glavni razlog, zakaj pes ali muca pristaneta v zavetišču je zapustitev s strani skrbnika.

Zadnji oglasi

Najdeni: Okrog Bohinjskega jezera se potika izgubljeni pes
Štefan sporoča: "Prijateljica je okrog Bohinjskega jezera sledila psu brez lastnikov. Žal se iz zavetišča Perun in društva...
Oddajo se: Zaradi selitve oddajajo Olija
Grega nam je poslal sledeče: Živjo sem Oli, zelo prijazen kuža , star 4 leta. rojen na dan žena 8. marca. Sem mešanec med ptičarjem in...
Oddajo se: Prijazna pasja duša si zasluži še eno priložnost!
Oldi, še vedno čaka na svojo priložnost, da zaživi polno seniorsko življenje. Njegova zgodba nam je neznana, a brazgotine na gobčku,...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno