29.05.2024

Reka: Psa ugriznila strupena kača, za rešitev potreben protistrup, ki pa ga ni bilo na voljo

Po navedbah Društva za zaščito živali Indigo, je v ponedeljek okoli 12. ure blizu Reke, strupena kača ugriznila psa, ki so ga prepeljali na Zagrebško Veterinarsko fakulteto. Tam mu žal niso mogli takoj pomagati, saj niso imeli protistrupa in niti zalog krvne plazme.

 

Društvo je že v ponedeljek zvečer na svojem FB profilu pozival donatorje za 300 ml krvne plazme, ki bi rešila psa. Kot so zapisali so kontaktirali vse večje poliklinike v Zagrebu, a žal plazme niso našli. Pozneje so zapisali, da so našli protistrup, a žal je preteklo že preveč časa od ugriza, da bi ta deloval.

 

Včeraj so zapisali, da je pes preživel noč in da bodo skrbniki sami pripeljali krvno plazmo iz Ljubljane. Potrebujejo pa še darovalca - odraslega zdravega psa, ki tehta več kot 30 kg in nima vročine.

 

Ubogemu psu želimo čim hitrejše okrevanje.

 

Fotografija je simbolična: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.