RENČANJE PSA PO STERILIZACIJI

Doma imam eno leto staro mešanko. Pred petimi tedni se je gonila. Pred desetimi dnevi pa sem jo dala sterilizirati, jutri ji poberejo šive. Že, ko se je gonila je začela renčati na moža. Mož jo ima zelo rad, igra se z njo, hrani jo, vodi na sprehode in uči. Odkar pa smo jo sterilizirali se je še poslabšalo. Rencati je začela tudi name. In odkar se je vrnila s klinike ne je oziroma je zelo zelo malo tudi tako hrano katero je prej oboževala, ne pije oziroma zelo zelo malo. Ko je zunaj se pase kot kakšna krava. Na veterini so dejali, če ne bi jedla bi že umrla. Prosila bi za nasvet, kako naj ukrepam in kaj naj naredim, ker jo imam neznansko rada. Alenka

 

Odgovor je pripravila: dr. vet. med. Tanja Usar.

 

Renčanje pri psu lahko pomeni tudi nelagodje, ki ga čuti. Prav tako je zmanjšan apetit lahko znak zdravstvenih težav, neprijetnega počutja ali bolečine. Svetujem vam, da se čim prej oglasite pri veterinarju, ki bo psičko pregledal in ji pomagal.

 

Če imate tudi vi vprašanje iz veterinarskega področja nam ga pošljite na: info@pesmojprijatelj.si ali preko kontaktnega obrazca in potrudili se bomo dobiti odgovor.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.