26.01.2020

Rešen smrti, danes v domu starejših razveseljuje stanovalce

V oddaji Planet 18 na Planet TV so predstavili prav posebnega pasjega heroja, ki sicer prihaja z ulic Bosne in Hercegovine. Gre za psa, ki ga je animator v Centru starejših Medvode pred časom rešil gotove smrti, danes pa kuža razveseljuje stanovalce centra.

Kot novinarjem zaupa Damir, so psa našli ob stari hiši, ob njem pa sta bila še njegova mamica in dva mrtva mladička. Povezal se je s tamkajšnjimi prostovoljci in uredili so vse potrebno, da je pes prišel v Slovenijo. Najprej ga je Damir imel pri sebi, nato pa ga je, s privoljenjem direktorja centra pripeljal v dom. Veselje stanovalcev je bilo nepopisno, zato je North zdaj njihov vsakodnevni družabnik.

Navdušenja nad novim pasjim sostanovalcem ne skriva niti Blaž Razvornik, direktor Centra za starejše Medvode. "Kužek je zelo družaben, druži se na vseh prireditvah, vsak dan se sprehaja po domu in vanj vnaša dobro voljo in pozitivno mišljenje.," razlaga novinarjem Planet TV.


Zgodbo Northa si lahko ogledate v prispevku oddaje Planet 18.

Foto: print screen oddaje Planet 18

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.