21.06.2022

Rešili 386 psov !

Aktivisti iščejo vse možne načine kako bi preprečili ubijanje psov na letnem festivalu » Yulin dog meat festival«, ki poteka danes, 21. 6. 2022 na dan poletnega solsticija.

 

Kitajska policija je prestregla tovornjak s 386 psi, ki so bili predvideni za zakol na tem letnem festivalu pasjega mesa v mestu Yulin na jugu Kitajske. Psi so bili v zelo slabem stanju in strpani v žičnate kletke. Aktivisti so zelo zaskrbljeni, saj obstaja velika verjetnost, da psi zbolijo z nalezljivimi boleznimi in so zato prijavili primer policiji, pri čemer so se sklicevali na zakonodajo države o preprečevanju epidemije.

Eden od glavnik podpornikov preprečevanja ubijanja psov, Lin Xiong, je tudi sam opazil tovornjak groze, na katerega ne more pozabiti, zato je zatrdil, da se bo boril do konca, da reši uboge živali pred usmrtitvijo. Aktivisti so prepričani, da festival predstavlja veliko sramoto za njihovo državo, zato že več tednov preučujejo obstoječe kitajske zakone in predpise ter se hkrati trudijo prepričati oblast, da prepove omenjen festival.

 

Edina spodbudna novica je, da se število obiskovalcev festivala iz leta v leto zmanjšuje. Držimo pesti, da bo leto 2023 prelomno in bo  »Yulin dog meat festival« ukinjen.

Foto: Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.