09.10.2017

Rok Terkaj: 'Verjamem, da je to začetek obetavne zgodbe'

Športno-humanitarnega teka Koraki za tačke, ki je potekal od petka, 6. oktobra, do sobote, 7. oktobra popoldne, na Koseškem bajerju v Ljubljani, se je letos udeležilo več kot 180 tekačev, sporočajo iz Športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give up.

 

Mitja Lukša Florjančič, lanski idejni vodja projekta in Betka Šuhel Mikolič, letošnja ambasadorka

 

Projekt, s katerim so zbirali sredstva za Fundacijo Naš Kuža, ki jo vodi slovenski raper Rok Terkaj – Trkaj in sodeluje z različnimi organizacijami, ki pomagajo zavrženim živalim, so že drugo leto zapored izvedli v sodelovanju z Lidlom Slovenija. Teka in sklepnega dogodka v soboto popoldne so se številni udeležili kar s svojimi pasjimi ljubljenčki in tako še dodatno podkrepili željo organizatorjev dogodka – da se premaknejo od "kavčarske dobrodelnosti" in naredijo prave korake k boljšemu svetu tudi za živali. Dogodek je obiskalo tudi nekaj znanih Slovencev.

 

Društvo Vztrajaj – Never Give up zbiranje sredstev za brezdomne živali nadaljuje vse do 20. oktobra preko SMS donacij. Končni seštevek vseh donacij bo znan konec oktobra. Do konca oktobra pa lahko tudi v trgovinah Lidla Slovenija kupci oddajo hrano za živali, ki bo namenjena lokalnim društvom za pomoč živalim.

 


Celotni Športno-humanitarni tek Koraki za tačke je spremljala pozitivna energija in navihani kosmatinci. "Zelo sem vesel, da se je teka udeležilo tako veliko ljudi. Hvala vsem razstavljavcem, društvom, obiskovalcem in sponzorjem, da so akcijo podprli. Verjamem, da je to začetek obetavne zgodbe," je na zaključni prireditvi dejal Rok Terkaj – Trkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Fundacije Naš kuža. "Ne pozabimo na to, da nam živali omehčajo človeška srca, zato imajo v času številnih trdosrčnih dejanj še toliko večjo vlogo. Ne pozabimo, da smo vsi sostanovalci na istem planetu, zato poskrbimo za njihov boljši jutri in jih zaščitimo pred mučenjem in trpljenjem," je še dodal uspešni slovenski glasbenik in vztrajen zagovornik pravic živali.

 


24-urna športno-humanitarna prireditev je potekala na trasi okrog Koseškega bajerja in na delu priljubljene ljubljanske poti Pot spomina in tovarištva. Vsak udeleženec je lahko sam ali skupaj s svojim pasjim prijateljem korake prispeval po svojih željah in zmožnostih, kadarkoli med 6. in 7. oktobrom. "Veseli nas, da lahko s takšnimi projekti, kot je Koraki za tačke, pomagamo tudi živalskim dušam, saj preveč teh živi v pomanjkanju. Veseli smo velikega odziva ljudi, saj se je na tek prijavilo več kot 180 tekačev, mnogo ljudi pa je z veseljem prispevalo k dobrodelni akciji tudi na druge načine," je na zaključni prireditvi dodal še Matej Markovič, predsednik društva NGU.

 


Na dogodku so se poleg Fundacije Naš kuža predstavila tudi društva Lajka, Animal Angels, Srce za bulle in Obalno društvo proti mučenju živali. Za urejene kosmatince je poskrbel pasji salon Bandito, veterina Noe pa je pomagala z nasveti.

Že drugo leto se je kot glavni pokrovitelj projektu Koraki za tačke pridružil Lidl Slovenija. "V okviru naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet si želimo, da bi se vsak posameznik zavedal pomembnosti skrbi za tiste, ki so v stiski. Projekt Koraki za tačke ima potencial, predvsem pa poslanstvo, da slovensko družbo spodbudi k aktivni skrbi za zavržene živali. Različna društva in organizacije so v svojem delovanju odvisna od donacij in podobnih projektov, zato je prav, da jim priskočimo na pomoč. Tako tudi našim kupcem vse do konca oktobra nudimo možnost, da v kateri izmed naših trgovin po Sloveniji oddajo hrano za živali za različna lokalna društva za zaščito živali," pravijo v Lidlu Slovenija.

 

Trkaj in Nipke na sobotnem dogodku


Povezali so se tudi z največjim spletnim portalom ljubiteljev živali - Pes moj prijatelj, kjer bodo še ves mesec skrbeli za številne ozaveščevalne in izobraževalne vsebine na temo zavrženih živali, spodbujali posvajanje živali iz zavetišč in podobno.


ŠE VEDNO LAHKO POMAGATE: Do 20. oktobra lahko preko SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919 še vedno prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.

VIDEO: 181 tekačev je pomagalo kosmatincem brez doma

 

 

Vir in foto: NGU in Lidl Slovenija

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.