01.04.2021

Ron je bil evtanaziran: "Zakon druge možnosti ne dopušča!"

Tragičen dogodek, ki se je zgodil v Mengšu in v katerem je za posledicami večjega števila ugrizov psa Rona življenje izgubila 8-letna deklica še vedno odmeva. Pes, ki je bil zadnjih 14 dni nastanjen v zavetišču Meli je bil danes zjutraj evtanaziran. 

POVEZANE VSEBINE: Slab odstotek registriranih psov ima status nevarnega psa! Za takim psom vedno stoji neodgovoren skrbnik!

Že pred dnevi smo pri pristojnih preverjali, ali obstaja kakšna možnost, da bi psa pustili pri življenju, k čemur jih pozivajo mnogi državljani in tudi društva za zaščito živali in ali so seznanjeni s peticijo "Proti evtanaziji Rona", ki jo je podpisalo preko 12.000 ljudi. "Uradni veterinar mora v skladu z Zakonom o zaščiti živali odrediti usmrtitev psa, če je ta "z ugrizom povzročil ali bil soudeležen pri povzročitvi smrti človeka". Druge možnosti zakon ne dopušča," so nam v kratkem odgovoru sporočili iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

POVEZANE VSEBINE: Društva v šoku, odzivi tudi iz tujine: "A je Slovenija ostala nekje v srednjem veku?"

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.