28.10.2019

S to zamrznjeno hrano ne hranite svojega psa!

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča, da je bila s strani nosilca dejavnosti poslovanja s krmo obveščena o umiku/odpoklicu dveh krmnih mešanic za pse (zamrznjena hrana) s trga.

Podatki o krmnih proizvodih:

Tržno ime Kivo COMPLETE govedina & raca
Vrsta proizvoda Popolna krmna mešanica za odrasle pse
(surova hrana za pse)
Pakiranje 500g, zamrznjen proizvod
Serija 19072504
Rok uporabe 25.7.2020

Tržno ime Kivo COMPLETE konj & kunec
Vrsta proizvoda Popolna krmna mešanica za odrasle pse
(surova hrana za pse)
Pakiranje 500g, zamrznjen proizvod
Serija 190202
Rok uporabe 20.8.2020

Proizvajalec KIVO PETFOOD BV, Nizozemska
Posrednik IRIS Mednarodna trgovina d.o.o.
Cesta v Gorice 8, 1000 Ljubljana


Zgoraj navedeni nosilec dejavnosti poslovanja s krmo (posrednik) izvaja umik/odpoklic zgoraj navedenih serij surove hrane za pse s trga, ker je bila v proizvodih ugotovljena Salmonella Agona oz. Salmonella Derby, ter visoko število enterobakterij. Potrošnikom svetujejo, da z zgoraj navedenima krmnima proizvodoma ne hranijo psov ter se za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma, obrnejo na mesto nakupa oziroma na podjetje IRIS Mednarodna trgovina d.o.o. (01 200 66 63).

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.