31.03.2021

Saloni za nego psov spet zapirajo! Večina je upala, da jih bodo med izjeme uvrstili vsaj tokrat!

Od 1. do 11. aprila se nam obeta popolno zaprtje države, za 11 dni se tako ponovno zapirajo tudi saloni za nego psov in pasji frizerji, ki tudi v tem primeru niso bili uvrščeni med izjeme, pri katerih bi se lahko dejavnost pod določenimi pogoji opravljala še naprej. Saloni so bili v prvem valu epidemije zaprti mesec in pol, v drugem valu pa so bili med prvimi, ki so morali zapreti vrata že novembra, za kratek čas pa so odprli le pred božičnimi prazniki.

NE SPREGLEJ: Nilsovo pismo: Zakaj so pasji saloni še vedno zaprti?

Odločitev, da jih niti tokrat ne uvrstijo med izjeme je razburila domala vse lastnike salonov, ki ne razumejo, da svojega dela ne morejo opravljati kljub temu, da nosijo zaščitne rokavice in masko, ob tem da do neposrednega stika s skrbnikom psa med izvajanjem storitve sploh ne pride. "Meni je iskreno žal za situacijo, ampak kot do zdaj, bomo zgleda še naprej lutke v njihovem gledališču, psi pa bodo še naprej zanemarjeni. /.../ Žal mi je edino, ker zopet ne bom uredila vseh, stanje pa je že zdaj pri nekaterih res kritično, vse kar lahko rečem je, da sem jezna, naredit pa tako nič ne morem," je na socialnih omrežjih razočaranje izrazila lastnica salona Ni-Ya-Ma.

Saloni za nego psov in pasji frizerji bodo vrata znova odprli 12. aprila, stranke zdaj naprošajo za razumevanje in jih vabijo, naj si rezervirajo svoj termin po sprositivi ukrepov.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.