0
0,00 €

Kot poslanka bo glas živali, njen balkon pa poln pasjih iztrebkov?

Objavljeno: 14.05.2018

Na spletnem portalu Pes moj prijatelj bomo v letošnji volilni kampanji posebno pozornost namenili tudi programom in napovedim političnih strank. Čez nekaj dni bomo tako objavili serijo člankov, v katerih bodo politične stranke podale svoj pogled na stanje v naši državi, ki se dotikajo dobrobiti vseh živali, prav tako pa bodo konkretno podali svoje komentarje na trenutni zakon, ureditev na področju zavetišč za brezdomne živali, povprašali pa jih bomo tudi, kaj bodo sami storili na področju zaščite živali v Republiki Sloveniji.

 

 

 

Tudi nekdanja starleta Samanta Rejc Debevec letos kandidira za poslanko, in sicer na Listi novinarja Bojana Požarja. Njeno napoved in program Liste so opazili tudi mnogi ljubitelji živali, Debevčeva namreč obljublja, da bo v primeru izvolitve postala glas živali: "Eden od razlogov zakaj kandidiram za poslanko je, da pomagam uvesti zakon, ki bo omogočil, da bo mučenje in ubijanje vseh vrst živali kaznovana enako kot mučenje in ubijanje ljudi. Podprite nas, jaz pa se zavezujem, da bom naredila vse, da se zakon sprejme. Dajmo svoj glas za tiste, ki ne znajo govoriti, a na naš planet vnašajo toliko topline in ljubezni. Za varnost živali vseg vrst!" je Rejc Debevčeva zapisala v objavi na svojem profilu.

 

 

Balkon kandidatke Samante Rejc Debevec (foto: Srce za bulle)

 

A kmalu po tej objavi so na strani društva Srce za bulle objavili posnetke in zapisali, da Debevčevo spremljajo že nekaj časa: "Njen kuža je cele dneve zaprt v stanovanju, le potrebe opravlja na balkonu, kar je razvidno na naših slikah. Pes nima kam stopit, balkon je prekrit z lulanjem in iztrebki," pišejo v društvu. Kot dodajajo, so lastnico psa večkrat iskali doma, a ta ni želela iz stanovanja. "Tudi danes je bil balkon polulan in pokakan, a ko ji je prišlo na uho, da smo dali javno objavo, je šla očistiti balkon. Ona ni oseba, ki bi imela kakršnokoli žival ob sebi, kaj šele, da bi se borila za njih," so kritični v društvu. Objave je na več mestih spremilo na stotine komentarjev ljudi, ki se jim, po večini, tovrstni prizori s fotografij zdijo povsem nesprejemljivi.

 

Simon Bandog Simke iz društva Srce za bulle dodaja, da Rejčeva psa nikoli nikamor ne pelje, imela bi ga naj za "imidž". Prepričan je, da si oseba ne more in ne sme nabirati politične točke na živalih in z lažmi, zato je na njeno domnevno sporno početje opozoril javno.

 

 

Na objavo se je danes na svojem profilu odzvala Samanta Rejc Debevec: "Pred dnevi se je na Facebooku pojavila fotografija dela terase v hiši, kjer stanujem, na fotografiji pa je bilo vidno, da je del terase umazan s pasjimi iztrebki. Ob tem so se pojavili očitki, da slabo skrbim za svojega kužka. Naj ob tem pojasnim naslednje: fotografija je bila posneta, ko je, med mojo odsotnostjo, za moje živali, zajce, mačko in psa, skrbel prijatelj. Očitno je prijatelju včasih zmanjkalo časa, kar je tudi razumljivo, da bi, poleg skrbi za moje živali, tudi vedno počistil celo teraso, kamor je po mojem navodilu spuščal kužiko Snežko. Fotografijo, morda jih je tudi več, je posnela soseda, ki me že ob moje ločitve dalje nenehno nadleguje. Soseda je poklicala tudi veterinarsko inšpekcijo, ki je seveda prišla, in ugotovila, da je za moje živali dobro poskrbljeno. Kot dokaz prilagam zapisnik inšpekcije. Zdaj, ko sem doma, je terasa seveda počiščena, poglejte fotografijo. Vem tudi, da sem zaradi moje kandidature za poslanko na Listi novinarja Bojana Požarja upravičeno pred očmi javnosti, zato sem zadevo tudi pojasnila. Ostajam velika ljubiteljica in imetnica živali, se pa kmalu selim iz te hiše, da bomo vsi, tudi moje živali, imeli mir pred tole sosedo. S tem pisanjem zaključujem to temo."

 

 

POLOVICA PASEMSKIH, POLOVICA MEŠANCEV!

  • Trenutno naj bi bilo pri nas približno 200.000 psov, od tega več kot polovica mešancev.

Zadnji oglasi

Najdeni: Okrog Bohinjskega jezera se potika izgubljeni pes
Štefan sporoča: "Prijateljica je okrog Bohinjskega jezera sledila psu brez lastnikov. Žal se iz zavetišča Perun in društva...
Oddajo se: Zaradi selitve oddajajo Olija
Grega nam je poslal sledeče: Živjo sem Oli, zelo prijazen kuža , star 4 leta. rojen na dan žena 8. marca. Sem mešanec med ptičarjem in...
Oddajo se: Prijazna pasja duša si zasluži še eno priložnost!
Oldi, še vedno čaka na svojo priložnost, da zaživi polno seniorsko življenje. Njegova zgodba nam je neznana, a brazgotine na gobčku,...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno