12.10.2018

Še dve ambulanti s cenejšimi sterilizacijami in kastracijami!

Iz vseh štirih veterinarskih ambulant, kjer je potekala ali še poteka naša akcija cenejših sterilizacij in kastracij sporočajo, da je odziv neverjeten. Po prvih ocenah je bilo v slabih dveh tednih izvedenih že preko 100 posegov. Dragi bralci, hvala! Hvala za vse delitve, ozaveščanje in pomoč pri našem poslanstvu - biti del reševanja problematike brezdomnih psov in muc v Sloveniji. V prihodnjem tednu se naši akciji priključujeta novi ambulanti.

  

Vsaka od sodelujočih ambulant v mesecu oktobru po en teden strankam ponuja 30 % popusta na poseg sterilizacij in kastracij svojih živali. Kot smo že zapisali sta oba posega edina dolgoročna rešitev za postopno zajezitev problema brezdomnih in zapuščenih živali. Ker sta posega cenovno marsikomu nedostopna, si želimo vsaj nekoliko pomagati ljudem, ki si posega težje privoščijo.

 

V NASLEDNJEM TEDNU 30 % POPUST V LOGATCU IN MURSKI SOBOTI

 

V tretjem tednu oktobra se naši akciji pridružujeta Veterinarski center Plevnik iz Logatca in Veterina Škarica iz Murske Sobote.

 

 

VETERINARSKI CENTER PLEVNIK, Logatec

 

Zaradi lažje organizacije dela in omejenega števila izvedenih posegov, se morate nanje predhodno obvezno naročiti, in sicer na številko 040 235 206, vsak dan v delovnem času.

 

 

Delovni čas ambulante je ob delovnikih med 8. in 12. uro ter med 15. in 19. uro, ob sobotah od 8. do 12. ure. Ambulanta ponuja 30 % popust izključno na posega sterilizacije in kastracije, glede na cenik, ki velja v tej ambulanti. Operacije potekajo med tednom v dopoldanskem času.

 

V Veterinarskem centru Plevnik je veterinarska ekipa, ki strokovno in srčno skrbi za zdravje predvsem psov in mačk, imajo pa tudi terenske veterinarje. Trudijo se, da je za žival obisk veterinarja čimbolj prijeten in za lastnika čim manj stresen dogodek. Nudijo 24 urno dežurstvo.

 

Facebook stran Veterinarskega centra Plevnik

 

 

VETERINA ŠKARICA, Murska Sobota

 

Zaradi lažje organizacije dela in omejenega števila izvedenih posegov, se morate nanje predhodno obvezno naročiti, in sicer na številko 02 521 15 73, vsak dan v delovnem času.

 

 

Delovni čas ambulante je ob delovnikih med 8. in 18. uro, ob sobotah od 8. do 12. ure in ob nedeljah od 10. do 12. ure. Ambulanta ponuja 30 % popust izključno na posega sterilizacije in kastracije, glede na cenik, ki velja v tej ambulanti.

 

 

"Živali so že od nekdaj spremljevalci človeka. V današnjem hitrem tempu življenja je ta povezanost pomembna še toliko bolj, saj človeku poleg obveznosti in odgovornosti do živali pomeni tudi veselje in sprostitev. Veterina Škarica smo sodobno opremljena veterinarska ambulanta v Murski Soboti, kjer smo združili moči veterinarji z bogatim znanjem in izkušnjami na področju zdravljenja malih in velikih živali. S permanentnim izobraževanjem doma in v tujini ter z najsodobnejšo opremo zagotavljamo vrhunsko kvaliteto. Naše storitve obsegajo diagnostiko (RTG, UZ, preiskave krvi,…), endoskopijo, lasersko kirurgijo, zobozdravstvene posege, operacije mehkih in trdih tkiv. Pri nas lahko uredite vakcinacijo, čipiranje, registracijo psov in drugih hišnih ljubljenčkov, izberete dietno hrano ter razne pripomočke. Posebej smo specializirani tudi za zdravljenje konjev. Svoje delo opravljamo s srcem, zato smo zelo pozorni na skrben odnos do bolnih živali in razumevajočo komunikacijo z njihovimi lastniki. Najraje vidimo vaše živalske prijatelje zdrave, če pa zbolijo, zanje poskrbimo po najvišjih strokovnih standardih veterinarske medicine. Vabljeni v našo prijazno ambulanto, kjer je naše vodilo. VAŠE ZADOVOLJSTVO – NAŠ NAJVEČJI USPEH," sporoča Igor Škarica dr.vet.med.

 

Spletna stran Veterine Škarica

Facebook stran Veterine Škarica

 

Kot že vemo, sta sterilizacija in kastracija edina dolgoročna rešitev, s katero bi postopoma zajezili (ali vsaj občutno zmanjšali) problem brezdomnih živali, tudi pri nas. Tudi v slovenski zakonodaji piše, da mora skrbnik psa ali muce zagotoviti, da do nezaželenih rojstev ne pride. Če mladiči ne ostanejo pri vas, pomeni, da niso zaželeni.

 

Dejstvo je, da je psov in muc v Sloveniji več, kot je zanje primernih domov. Teh psov pogosto ne čaka lepa usoda. Mnogi se izgubijo, nekateri poginejo, povozijo jih avtomobili, v najboljšem primeru jih najditelj odpelje v zavetišče. Zakonodaja pa dopušča, da lahko tako žival v zavetišču po 30. dnevu bivanja v boksu, zavetišče uspava. V Sloveniji je letno evtanaziranih približno 140 psov in preko 700 mačk. Število sprejetih psov v zavetiščih sicer na srečo upada, a je še vedno visoko. Letno v naših zavetiščih namestijo blizu 3.000 živali.

 

Ne spreglej: Edini način za zmanjšanje števila brezdomnih živali je tudi najcenejši

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.