19.10.2018

Še zadnji teden cenejših sterilizacij in kastracij!

Prihaja še sklepni teden našega velikega dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke. Šest od osmih veterinarskih ambulant, ki sodelujejo v letošnjem projektu je že ponujalo cenejše sterilizacije in kastracije, od ponedeljka pa bosta to storili še zadnji dve ambulanti.

 

Iz vseh ambulant, kjer je potekala ali še poteka naša akcija cenejših sterilizacij in kastracij sporočajo, da je odziv neverjeten. Hvala za vse delitve, ozaveščanje in pomoč pri našem poslanstvu - biti del reševanja problematike brezdomnih psov in muc v Sloveniji. 

  

Vsaka od sodelujočih ambulant v mesecu oktobru po en teden strankam ponuja 30 % popusta na poseg sterilizacij in kastracij svojih živali. Kot smo že zapisali sta oba posega edina dolgoročna rešitev za postopno zajezitev problema brezdomnih in zapuščenih živali. Ker sta posega cenovno marsikomu nedostopna, si želimo vsaj nekoliko pomagati ljudem, ki si posega težje privoščijo.

 

V NASLEDNJEM TEDNU 30 % POPUST V KOČEVJU IN MOKRONOGU

 

V zadnjem tednu oktobra se naši akciji pridružujeta Veterinarska postaja Kočevje in Veterinarska ambulanta Rep iz Mokronoga.

 

 

VETERINARSKA POSTAJA KOČEVJE

 

Zaradi lažje organizacije dela in omejenega števila izvedenih posegov, se morate nanje predhodno obvezno naročiti, in sicer na številko 01 893 14 20, vsak dan v delovnem času.

 

 

Delovni čas ambulante je ob delovnikih med 7. in 18. uro. Ambulanta ponuja 30 % popust izključno na posega sterilizacije in kastracije, glede na cenik, ki velja v tej ambulanti.

 

 

Veterinarska postaja Kočevje ima v svojem sklopu ambulanto za male živali in trgovino s prehrano in opremo za male živali. Zaposleni so trije veterinarji in veterinarski tehnik.

 

Veterinarska postaja Kočevje na Facebooku

 

 

VETERINARSKA AMBULANTA REP, Mokronog

 

Zaradi lažje organizacije dela in omejenega števila izvedenih posegov, se morate nanje predhodno obvezno naročiti, in sicer na številki 051 616 703 ali 07 348 1000, vsak dan v delovnem času.

 

 

Delovni čas ambulante je ob delovnikih med 8. in 10. uro ter med 14. in 16. uro, v soboto pa med 7. in 9. uro. Ambulanta ponuja 30 % popust izključno na posega sterilizacije in kastracije, glede na cenik, ki velja v tej ambulanti.

 

 

"Naša ambulanta ima sedež v Mokronogu na Dolenjskem. Našo ekipo sestavljajo trije veterinarji, dve veterinarki in asistentka. Diagnosticiramo in zdravimo nalezljive bolezni malih živali, ukvarjamo se z dermatologijo, interno medicino, oftalmologijo, oskrbo in prevezo ran, ultrazvočno diagnosticiramo brejost, opravljamo stomatološke posege (ultrazvočno čiščenje zobnih oblog, ekstrakcije zob, brušenje zob kuncem), kirurške posege v splošni inhalacijski, intramuskularni in intravenozni anesteziji (sterilizacije, kastracije, rekonstrukcije poškodovanih mehkih tkiv, carske reze, korekcije uhlja zaradi othaematoma, amputacije, ekscizije tumorjev, repozicije glandulae nicticans, enukleacije očesnega bulbusa ...), cepimo proti kužnim boleznim, svetujemo glede prehrane ter imamo trgovino s hrano in opremo za male živali. Naši veterinarji opravljajo delo tudi na terenu, kjer zdravijo in opravljajo preventivne posege na prežvekovalcih, kopitarjih in prašičih. Zdravijo plodnostne motnje, opravljajo carske reze, operacije dislokacije siriščnika, kastracije, amputacije, artrotomije ... Potrudimo se, da so vaše živali hitro na vrsti za pregled. V dežurstvu smo za nujne primere dosegljivi 24 ur na dan," navaja osebje iz ambulante.

 

 

Veterinarska ambulanta Rep na Facebooku

 

Kot že vemo, sta sterilizacija in kastracija edina dolgoročna rešitev, s katero bi postopoma zajezili (ali vsaj občutno zmanjšali) problem brezdomnih živali, tudi pri nas. Tudi v slovenski zakonodaji piše, da mora skrbnik psa ali muce zagotoviti, da do nezaželenih rojstev ne pride. Če mladiči ne ostanejo pri vas, pomeni, da niso zaželeni.

  

Dejstvo je, da je psov in muc v Sloveniji več, kot je zanje primernih domov. Teh psov pogosto ne čaka lepa usoda. Mnogi se izgubijo, nekateri poginejo, povozijo jih avtomobili, v najboljšem primeru jih najditelj odpelje v zavetišče. Zakonodaja pa dopušča, da lahko tako žival v zavetišču po 30. dnevu bivanja v boksu, zavetišče uspava. V Sloveniji je letno evtanaziranih približno 140 psov in preko 700 mačk. Število sprejetih psov v zavetiščih sicer na srečo upada, a je še vedno visoko. Letno v naših zavetiščih namestijo blizu 3.000 živali.

 

Ne spreglej: Edini način za zmanjšanje števila brezdomnih živali je tudi najcenejši

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.