24.10.2016

Skupaj 361 kg hrane za nikogaršnje živali

Vsi ponosni skrbniki živali vemo, zakaj je 4. oktober prav poseben dan. Na ta dan se svojim ljubljencem še posebej posvetimo; pasje prijatelje peljemo na posebej dolg sprehod, mačje kosmatinke pa razveselimo z obilo čohljanja in pozornosti. Ta dan je namreč svetovni dan živali. Dan, ko se skrbniki in ljubitelji živali po vsem svetu zahvalimo svojim kosmatincem za njihovo brezpogojno ljubezen, zaupanje in neštete, srečne trenutke, ki smo jih skupaj doživeli.

 

Žal vse živali nimajo te sreče, zato je prav, da se na ta dan spomnimo tudi tistih, ki nimajo toplega doma in svojega človeka, ki ne poznajo ljubeče roke in ne pripadajo prav nikomur. V ta namen so v Mr. Petu združili moči skupaj z našim portalom ter društvom za zaščito in pomoč živalim Animal Angels in pripravili veliko zbiralno akcijo za nikogaršnje živali. V vseh poslovalnicah so pripravili dobrodelne košare, v katere so vsi ljubitelji živali lahko prispevali izdelke, ki jih v društvu Animal Angels najbolj potrebujejo (hrano, šampone, vpojne podloge, igrače, ovratnice in povodce, prehranske dodatke …).

 

"Po končani zbiralni akciji vam z veseljem sporočamo, da smo skupaj nahranili in poskrbeli za veliko zapuščenih živali, saj smo uspeli zbrati kar 361 kg hrane in veliko drugih pripomočkov, ki bodo v društvu prišli še kako prav. Ker nam tudi v Mr. Petu ni vseeno in resnično cenimo trud in čas, ki ga prostovoljci vsak dan vlagajo v reševanje in skrb za živali v stiski, smo se odločili društvu Animal Angels donirati hrano Ontario, v vrednosti 1000 €!", ponosno izpostavijo v Mr. Petu.

 

Predstavnica društva Karmen Gogala pa je po prejemu donacije povedala: "Iz srca se zahvaljujemo Mr. Petu, ki je v vseh letih našega delovanja pokazal izjemno srčnost do našega dela. Vedno nam priskočijo na pomoč z donacijami, zbiranjem hrane, potrebščin in prostovoljnih prispevkov. Velikodušna akcija ob dnevu živali pa nas je tokrat pustila odprtih ust. Bon v vrednosti 1000€ za nakup v njihovih poslovalnicah smo že skoraj potrošili, saj je lačnih živalic veliko preveč. Donacijo, ki ste jo obiskovalci prispevali v zbirno košaro pa hranimo za zimo. Najlepša hvala še enkrat VSEM udeleženim in podjetju Mr. Pet."

 

Organizatorji se zahvaljujemo društvu Animal Angels, ki skrbi za živali, katerim usoda ni bila naklonjena. Predvsem pa se želijo zahvaliti vsem strankam, ker imate veliko srce in ste s svojimi donacijami vedno pripravljeni na pomoč priskočiti živalim v stiski.

 

Vir in foto: Mr. Pet

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.