31.03.2022

Slovenca, ki je ubil mačko so izgnali iz Italije

Poročali smo že o dogodku, ki se je zgodil v mestu Lecce, na peti italijanskega škornja. Tam je slovenski državljan do smrti zbrcal prostoživečega muca Pierluigija, ljubljenca in maskoto historičnega jedra mesta. Storilca so posnele nadzorne kamere, posnetki so postali viralni in povzročili ogorčenje celotne skupnosti in župana.
Gre sicer za starega znanca policije, ki je bil v preteklosti že udeležen v napade na zdravnike in medicinske sestre v tamkajšnji psihiatrični bolnici. 40-letnika so zaradi nedopustnega ravnanja z živaljo izgnali iz Italije in mu za pet let prepovedali vstop v državo.Pierluigi je bil klasični prostoživeč urbani maček, pri vseh priljubljen, dobro hranjen in oskrbovan, pravijo prebivalci mestnega jedra. Zaradi praznine, ki jo je za seboj pustilo to ubogo bitje, so mu na trgu Piazetta Fanfulla posadili drevo, ki bo s svojim življenjem ohranjalo ljubeč spomin nanj.


Vir: quotidianopuglia.it

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.